motorcykel rostborttagning

motorcykel rostborttagning

Ett av de mest utmanande steg i att återställa en motorcykel behandlar rosta. Oftast inträffar rost på metallram där det kan vara svårt att komma åt. Ta bort motorn eller andra komponenter kan vara det enda sättet att reparera rost, men med rätt verktyg även de mest väderbitna cykel kan göras för att se nya

ta sig till Rust

Den första utmaningen rostborttagning är att få tillgång till rost i sig. I fråga om en gammal rostig motorcykel kan detta innebära demontering cykeln ner till dess ram. Håll koll på alla delar du tar bort genom att göra ett diagram eller uppsamlare och märkning av delar. Observera också den ordning som de kommer ut, så du kan vända denna för återmontering. Om din rost är liten och lokal, dis-montering kanske inte nödvändigt, men annars processen för rostborttagning kommer att vara mycket lika.

Första steg

Det första steget i rostborttagning bör vara att rengöra den drabbade ytor med en bil tvål och vatten. Skölj den del av motorcykeln nära rost och låt dem torka ordentligt. Sedan använder ett grovt verktyg, t. ex. en stålborste eller en slipkloss att börja ta bort rost. Dessa verktyg kan användas med vatten, vilket kommer att bidra till att bryta ner annan smuts på den rostiga ytan och hålla damm från att stiga upp i luften medan du arbetar. Slipverkan bilagor även kan användas på en borrmaskin eller skruvdragare för snabbare borttagning av rost.

Avslutning

När en majoritet av rost med hjälp av ett grovt verktyg, gå ner till en finare verktyg, t. ex. som stålull eller fint slippapper. Detta tar bort all rost i små utrymmen såsom repor i själva metallen och även ta bort repor från din grovt verktyg. Det kan vara nödvändigt att arbeta i flera steg, att flytta till finare verktyg tills motorcykeln är fri från rost och har en enhetlig, slät yta.

Andra alternativ

För motorcykel ramar eller andra komponenter med blanka ytor, såsom polerat rostfritt stål, hoppa över mest slipverktyg och börja med ett milt slipmedel på medellång sandpapper. Processen kommer att gå långsammare, men du får behålla mer av ytans ursprungliga glans. Också i fall där vissa rost inte kan tas bort, såsom utrymmen du inte kan nå med ditt verktyg eller där rost är djup, använda en flytande oxid omvandling. Detta kemisk behandling kommer att neutralisera rost och förbereda ytan för att vara primas och målas.

Målning och polering

När alla rost på din motorcykel är antingen bort eller behandlas med en oxid omvandlare, ytorna är redo att åter klar. Detta kan vara en perfekt tid att prova en ny färg system eller helt enkelt att försöka återge den ursprungliga fabriken utseende. Prime alla komponenter innan målning och arbeta i lager, så att varje torka helt innan nästa lager. För blanka ytor som inte kräver färg, en mängd polermedel och rengöringsmedel finns.


Relaterade artiklar


hur man effektivt rengöra korroderade bil anslutningar batterikabeln
Vilken typ av däck att köpa för en Jeep Wrangler
hur man kan stoppa bilen rost
hur man köper en garanti för ett fordon
hur de kan förmedla en bil inspektion efter att ha misslyckats att
hur man ladda optima batterier
hur service däck
hur man gör bilen bromsar längre
hur man byter klipparen bälten
hur man byter en fläktrem på en Toyota Camry ce 4-cylindrig motor