hur man kan hoppa starta en bil med ett hopp förrätt

hur man kan hoppa starta en bil med ett hopp förrätt

Rivstarta ett fordon är en old school men effektivt sätt att starta bilen när batteriet inte har tillräckligt lagras el vända på startmotorn och få din bil att gå. Det är inte en svår process, men kräver att du tar några försiktighetsåtgärder

Du behöver:. .
Batterikablar
12V bilbatteri.
1/16-inch nyckel.
9/16t-inch nyckel.
1/2-inch nyckel.
Batteri post borste.


1.
Med rätt storlek nyckel, koppla de positiva och negativa (svart och röd) kablarna från fulladdat batteri och batteriet laddas . Använd en pensel batteri post att ta bort korrosion från batteripolerna. För sidomonterad terminaler, använd borste batteripolen för att rengöra korrosion från bultar som skruvas på sidan berget trådar.
2.
Återanslut alla batterikablarna och säkra tätt på anslutningarna, vara noga med att inte korsa kablar.
3.
Fäst en svarta kabeln till den ena änden till den negativa polen på fulladdat batteri. Den positiva eller negativa polen på batteriet kan bestämmas genom att leta på plus-eller minustecknet bredvid batteriet inlägget på sidan eller toppmonterade terminaler. De kan också identifieras genom att hitta den svarta kabeln (negativ) och den röda kabeln (positiv)
4.
Fäst andra änden av batterikabel med den svarta kabeln till den negativa polen om batteriet laddas.
5.
Placera den röda kabeln som går till fordonet som skall tas ut från kontakt med något av metall. Till exempel, låt det hänga över grillen. Detta steg är avgörande för att undvika elektriska stötar eller skador på batteriet.
6.
Fast den röda kabeln över inlägget på en top-monterad batteri eller över relingen bulten på fulladdat batteri. Kablarna är nu bor på båda kortsidorna, vilket innebär att de har el som löper genom dem.
7.
Fäst den röda kabeln säkert över inlägget på toppmonterade-batteri eller över den sidomonterade bult på fordonet som skall tas ut.
8.
Starta bilen med fulladdat batteri och låta ett par minuter för de svaga batteriet laddas.
9 .
Vänd fordonet med för lågt batteri och se om det startar. Om inte, ge det ytterligare några minuter att ladda och sedan försöka igen. Om den startar, är du klar och på dig vägen. Om inte, betyder det att batteriet är skadat och kommer inte att hålla en positiv laddning.
10.
I båda fallen ta bort batterikablarna i motsatt ordning som du sätter dem på, försiktigt så att inte röra både kablar eller båda anslutningarna batteri tillsammans på en gång. Lagra dina batterikablarna på ett torrt ställe som din stam att förhindra korrosion.

Tips och varningar


 • Försök inte Rivstarta ett fordon vid dåligt väder så som regn, snö osv. Risk för elektrisk stöt är en reell möjlighet. Se till att du tar bort alla metallföremål såsom klockor, ringar mm. från din person samt alla verktyg metall på din person eller i närheten av elektriska kontakter. Elektrisk ström är en reell möjlighet om dessa försiktighetsåtgärder som inte vidtas. Rör inte båda anslutningarna på batteriet samtidigt. Du kommer att eletrocuted.


 • Relaterade artiklar


  hur man köper däck, gör däck sista och inspektera din egen däck
  hemlagad laddare auto batteri
  hur man ändrar en generator rem
  typer av mekaniska tätningar
  hur man byter stuga luftfilter i en Tahoe
  hur man dra av för bärgning av bilen titel
  hur en 3-trådig generator fungerar
  Hur man använder en snap-on tester radiatortryck
  vad man ska undvika vid snabb olja byter plats
  hur man byter glödlampan på en 1999 Pontiac Montana