hur man byter bränslefiltret på en 1999 Oldsmobile

hur man byter bränslefiltret på en 1999 Oldsmobile

I 1999 års Oldsmobile kom standard med en sekventiell hamn bränsleinsprutningssystem och 3,1-liters V-6 motor, men byte av bränslefilter är liknande för alla motorer och stilar kropp. Dessa fordon använder en lasersvetsade, stål-kapseln stil filtret med ett pappersfilter element. Det är på baksidan av fordonet, bultad i ramen nära bränsletanken. Filtret har en flare-typ montering och en Snabbkoppling montering, gör detta till ett enkelt "ta bort och byta" förfarande

Du behöver:.
Domkraft.
Pallbockar.
Standard nyckel in.
Tråget.
Nya bränslefiltret.

borttagning


1.
Placera din Oldsmobile på plan mark, och säkert lyft med domkraft. Placera sedan domkraften under ramen, borta från din arbetsplats, och sakta sänka bilen på den.
2.
Koppla montering flänsmutter med en 5/8-inch skiftnyckel om montering muttern och en 11/16-inch skiftnyckel på filtret muttern. Placera skiftnycklar nära varandra så att du kan pressa dem båda med en hand. Detta förenklar processen, så att maximal kraft med minsta kampen i trånga under fordonet. Fånga upp eventuellt utspillt bränsle med tråget.
3.
Släpp Snabbkoppling montering genom att klämma in de två flikarna samtidigt som du trycker in på bränslefiltret. Detta kan ta en kupp i syfte att åstadkomma, men du kommer höra ett litet klick när varje flik utgåvor. Dra en linje från filtret utan att släppa flikarna.
4.
Skruva loss bränslefiltret från ramen, och släpp den i tråget. När allt bränsle har runnit ut i filtret, ta bort hållaren från det gamla filtret för användning på ditt nya filter.

Ersätter


1.
Visuellt inspektera O-ringen inne i Snabbkoppling passande för smeknamn som kommer att orsaka läckage. Byt ut packningen om det behövs.
2.
Sätt Snabbkoppling slutet av den nya filtret i rad. Passa in flikarna på filtret, och tryck filtret tills det snäpper på plats.
3.
Inspektera O-ring på slutet av stål linje blossa passande för hack. Byt ut packningen om det behövs, och installera om montering i filtret.
4.
Bolt filtret och fästet i ramen, och dubbelkolla beslag är ordentligt åtdragna.

5.
Prime bränslesystemet genom att vrida tändningsnyckeln till "RUN" i två sekunder och sedan av. Gör detta tre gånger, sedan starta motorn.
6.
Kontrollera bränsleledningar för läckor.

Tips och varningar


 • Några nya filter levereras med en hållare redan bifogas. Kasta det gamla fästet om så är fallet.
 • Använd alltid pallbockar när du arbetar under ett fordon. Detta kommer att förhindra allvarliga skador i händelse av att domkraft misslyckas eller fordonet glider av domkraften.


 • Relaterade artiklar


  Hur man monterar ett däck
  hur man vaxa en bil utan virvel märken
  hur man ändrar generatorn på en Hyundai Tiburon
  12 volt batteri underhåll
  Hur auto fönster brickor fungera?
  hur säkerhetsbältet fungerar
  hur man diagnostisera en jeep sensor gaspådragsläge
  hur man rengör spridare sonicator bränsle
  hur man installerar dimljus på en Nissan 300ZX
  när du ska byta oljan i en motorcykel?