fordonsindustrin färgborttagning

fordonsindustrin färgborttagning

Oavsett om din bil ser gammal, repig och rostig, eller du är i återställa klassiska bilar, kanske du överväger en ny lack. Det första steget mot att få en snygg nytt utseende till en bil är att beröva den gamla färgen. Ta av gammal färg från en bil kan göras på flera sätt

blästring

Om du funderar på en kostnadseffektiv metod för färgborttagning bilens färg, försök blästring. Sand är sköt på bilen i hög hastighet för att ta bort färgen. Har dock blästring betydande nackdelar som en borttagning metod. Om bilen är fortfarande i ett stycke, kommer sand komma sannolikt på partier med obekväma områden i bil. Fin sand partiklar kommer in i motorn kan förstöra lager. Sandblästring, om det görs fel, kan också skada metallen på bilen genom att strippa ner den, denting eller härdning av metall.

Kemiskt bad

Om din bil är en totalrenovering och den kropp som behöver målas är skild från andra komponenter i bilen, prova kemisk färgborttagning. Doppning är en effektiv metod. Ramen av bilen doppas i ett kemiskt bad, i undervattensläge i flera timmar innan färgen och dess undercoating är mjuk, då färg tas bort med vatten. Rost tas också bort i denna process. En nackdel med denna process är ibland alla kemikalier inte är helt bort från bilens kaross. Detta kan orsaka en ny lack för att misslyckas.

Hand Strippa

att göra ett jobb färgborttagning hemma, välja hand strippa. Hand strippa använder kemikalier för att ta bort färgen på bilen som i kemiskt bad alternativet. Kemiska färgborttagningsmedel kan köpas på fordonsindustrin butiker i kvarts eller gallon. Denna vätska på kroppen av bilen med en borste och lämnade för en tid som anges på burken. Detta mjukar upp färgen och undercoating, som sedan kan skrapas bort med en spackel.


Relaterade artiklar


installation tips för en BMW M50 timing täcka
riktningar för bromsljus glödlampsbyte för Subaru Outback
hur man rengör ett UNI luftfilter
hur man byter en Nissan lätt lastbil svans
bränslefilter underhåll
delar av ett avgas-
Hur ändrar jag i kabinen luftfiltret på min 2003 honda?
BMW topplockspackning problem
Hur auto fönster brickor fungera?
Hur får man en billig oljebyte