diy rostskydd

diy rostskydd

Rostskydd är en enkel process. Istället för att gå till en butik som specialiserat sig på rostskydd kan du göra det själv. Du kommer att spendera mindre och du kan vara säker på att arbetet är top-notch. Vissa affärer har bara ett slumpartat jobb på rostskydd din bil. De får inte in i skrymslen och vrår som också måste rustproofed. Material som behövs för rostskydd är lätta att hitta med jämna järnhandeln eller bil affärer leverans. Det finns också kit, allt du behöver för rostskydd är inne.

undercoating

Gör-det-själv rostskydd produkter sträcker sig från enkel att använda aerosol produkter för tjocka vätskor som behöver hög pistoler tryckluft för ansökan. Dessa rostskydd produkter kategoriseras i två kategorier: underredsmassa och rost omvandlare. Undercoating är en tjock vätska som skapar en gummy beläggning när de sprutas på. Slutresultatet är inte riktigt söt att se på men det håller effektivt rosten borta. Den har oftast en matt svart färg och den ger en ojämn, djupt lager.

tjockt skikt som skapas genom tillämpningen av underredsmassa också hjälper till att absorbera ljud. En annan fördel med att tillämpa underredsmassa på din bil är att det minskar väg-och däckljud. Du kommer att höra mindre av ljud utifrån när du kör din bil. En undercoating skyddar också de inre skärmarna från att bli smutsiga. Att välja rätt undercoating att använda, alltid välja de som bor mjuk och flexibel. Om det blir för sprött det kommer att ramla av kroppen och lämnar den utsätts för vatten. Detta kommer faktiskt öka graden av rost. En viktig sak att komma ihåg är att fel underull kan göra rost växa snabbare, så välj klokt.

Olja

För områden som inte behöver underredsmassa som insidan av en bil är det bäst att använda olja för att skydda det från rost. Det har visat sig att oljan faktiskt håller rosten borta. Områden med ett tunt lager olja rostar inte. Olja är också lätt att tillämpa och kan sippra in någon yta eller överlappande metallbitar.

Vissa oljor kommer i sprayburkar som har ett munstycke för enkel applicering. Det är bäst för svåra att nå områden. Applicera oljan rikligt på de delar som du vill rostfri. Olja är billigare än någon annan rostskydd produkt på marknaden.

Underhåll och rengöring

Regelbundet underhåll också behövs för att hålla bilen fri från rost under en lång tid. Kontrollera alltid platser som ackumuleras vatten och kontrollera att bultar och skruvar som måste rustproofed.

Det är också klokt att ge bilen en grundlig rengöring efter att det utsatts för salt luft. Rostskydd är värdelös om den inte är förstärkt med korrekt underhåll. Regelbundet underhåll kommer att hålla rosten borta under lång tid.


Relaterade artiklar


hur man fixar bleka huva kolfiber
DIY: stoppklossar
billigaste sättet att transportera bilen längdskidåkare
hur detalj instrumentbrädan och konsolen i en bil
hur man tvättar en bil snabbt
hur man dra åt kontakterna auto batteri
hur man stämmer en bil
hur man kan stoppa få elektriska stötar i bilen
hur man byter ett bälte toyota generator
överföring borttagning instruktioner