byte av termostat i en Audi

byte av termostat i en Audi

Termostaten i din Audi reglerar vattenflödet till motorn och styr värmaren. Termostaten är i stort sett samma i alla fordon, eftersom den reglerar temperaturen och är utformad för att släppa vattenflödet när det når en viss temperatur. Den här artikeln diskuteras felsökning och ersätta en felaktig termostat på din Audi

Felsökning

Du kan testa termostaten genom att ta bort kylarlocket och sticker en termometer i hålet. Skruva upp din Audi och observera temperaturen när vattnet börjar cirkulera. Vattnet ska cirkulera på den skattade temperaturen på termostaten, vanligtvis runt 195 grader. Om vattnet cirkulerar när motorn är kall, då vet du termostaten fastnat i öppet --- och så det är dags att byta den.

Byte av termostat

Följ upp kylarslangen och du kommer att märka att det går till toppen av motorblocket till ett hölje. Inuti denna bostad är där Audis termostat finns. För att komma åt termostaten, måste du ta bort endast två bultar med en spärr och sedan ta bort kylarslangen med en platt skruvmejsel. Höljet kommer rätt av. Du kan bara dra termometer ut med fingrarna.

Byt ut packningen liksom, det är inte bra när du har brutit förseglingen av bostäder. Den nya termostaten kommer med en ny packning. Termostaten är vanligen märkt att hjälpa dig att komma ihåg vad slut går upp och vilket syfte går ner --- det är en viktig distinktion.

När ska Termostat

Det är alltid en bra idé att ta bort termostaten och byt den när du utför underhåll på din Audi. Åtminstone, byt termostaten varje 100. 000 miles eller när du gör din rutinunderhåll på kylsystemet. Definitivt ersätta termostaten om du märker din bil börjar överhettas, det är oftast en av de första sakerna som ska ersättas i de fall

Med en ny termostat garanterar att din värmaren alltid är redo att komma. på när du behöver det och att vattnet rinner vid optimal temperatur som krävs för din Audi att fungera effektivt. Det kommer också förhindra överhettning om du är i stop-and-go-trafik. I vissa fall kan du köra din bil utan termostat, men det är inte att rekommendera om du någonsin behöver för att köra din defroster eller värmare.


Relaterade artiklar


hur du tar bort kåda från bilen utan att skada lacken
hur man byter en glödlampa på en Peugeot 307
Syftet med en varvräknare
definition av anpassning
timing på en Pontiac 350 motor felsökning
hur man rent bränsle spridare i en Jeep Grand Cherokee
hur man kan hoppa starta en ny Volkswagen Beetle
hur man köper emblem Honda bil
hur man byter transmissionsolja i Toyotas
hur man byter tändstift på en 2.4l motor