bil färg felsökning

bil färg felsökning

Målning bilar är en knepig företag. Det en flera saker som kan gå fel: färg torkar för fort, kör måla och bubblande färg. Att veta hur man felsöker dessa problem kan spara dig timmar av huvudvärk

Du behöver:.
Domkraft
Pallbockar.
Standard nyckel in.
Tråget.
Nya bränslefiltret.

Dry Spray

Om torr färg finns ligger på toppen av en tidigare målade område, titta på hur stort det område du målar är. Det beror oftast när en snabbtorkande färg appliceras över ett område som redan har torkat. Prova att måla en mindre yta. Om du använder en sprayflaska, håll kan närmare ytan. För färg damm som har torkat på en målad yta, slipa med fint slippapper (600 eller finare) och sedan polera. Du kan behöva Refinish om lite färg får tas bort i processen.

Bubblande

Om du märker bubblar i billack efter sprayen har torkat, slipa ytan och Refinish med färg. Bubblande orsakas av instängd lösningsmedel, smuts eller fukt under färgen. Slipa till metall, vid behov, och rengör metallytan igen, och se det inte finns smuts.

Orange Peel

När spray på en bil torkar att se ut som det är skrynkligt apelsinskal, är färgen torkar inte ordentligt på bilarna ytan. Kontrollera att den temperatur där du målar inte är för hög. Den ideala temperaturen är mellan 65 till 75 grader C. Om temperaturen är korrekt, prova att spraya färg närmare bilens yta. Om problemet kvarstår, kontrollera att munstycket är fritt från clogs och skräp. Sand befintliga apelsinskal med 600 eller finare sandpapper för att gnugga bort färgen. Om någon färg har tagits bort, lackering ytan.


Relaterade artiklar


hur man rengör dina däck
Mercedes Car Care tips
hur man tråd ett batteri isolator i en husbil
Ford motor bygga byggsatser
Hur fungerar en knacksensorn?
hur man beräknar moment av en motor
typer av matta för bilar
Hur länge ska ett bilbatteri laddas?
hur man underhåller flygmotorer
bilbatteri problem