Duramax bränslefilter med implantat

Duramax bränslefilter med implantat

Duramax hänvisar generellt till 6. 6L V-8 dieselmotorer finns i Chevrolet och GMC lastbilar sedan 2001. De stora GM diesel förmåga att dra tunga laster tillförlitligt och ekonomiskt har gjort det ett populärt val under åren. Med regelbunden skötsel kan en Duramax-utrustad lastbil under många år av problemfri tjänst

få tillgång

Bra underhåll praxis kräver fortlöpande byte av bränslefiltret att separera smuts, vatten och andra föroreningar från dieselbränsle innan det går in i systemet bränsleinsprutning . Bränslefiltret är under huven i motorrummet. Filtret är synlig på höger (passagerare) sida och är gängad från undersidan till en adapterplatta, vilket gör bort från ovansidan mycket svårt. Enklare tillgång till filtret kan man få genom att ta bort plasten innerskärm liner och tillgång till de filter från undersidan. Från undersidan av innerskärm liner, ta bort alla plastclips som håller linern på plats och försiktigt bort det.

Borttagning

Nu när du har tillgång till botten av bränslefiltret kan du se vattnet givaren skruvas fast i botten av filtret. Den elektriska leda av vattnet sensorn måste kopplas bort innan filtret kan tas bort. Placera en rem skiftnyckel på filtret och lossa filtret i en moturs rörelse, försiktigt så att inte skada vattnet sensorn. När filtret är lös, ta bort remmen skiftnyckel och skruva loss filtret för hand. Skruva vattnet sensorn från bränslefilter, eftersom du kommer att behöva återanvända den på den nya bränslefiltret.

Installation

Den nya bränslefiltret kommer med två o-ringen tätar. Använd mindre o-ringen att installera vatten-sensorn på det nya filtret. Var försiktig med att inte dra plasten sensorn som du kan skada gängorna. Använd den större O-ring för att täta nya bränslefiltret till adapterplatta. Dra åt filtret för hand, som att använda bandet skiftnyckel kan skada filtret eller parning ytan. Glöm inte att koppla in vatten sensorn leda tillbaka i. Sätt plast innerskärm liner tillbaka på plats och sätt tillbaka plastclips.

Innan Vehicle

Installera ett nytt bränsle filter tillför luft till bränslesystemet som måste luftas ut innan fordonet kan startas. Detta sker genom att stödja ut luftskruven på toppen av bränslefiltret adapterplatta. Tryck ner avluftningsskruven pumpen med läka din hand tills diesel börjar komma ut ur skruven. När du dra åt luftskruv, kan fordonet startas. Om det finns några läckor efter att motorn har kört ett par minuter, dra åt vatten sensorn och filtret.


Relaterade artiklar


hur reparera en vikande auto headliner
Fakta om bilen motorn
rätt sätt att rotera däck
däckslitage fakta
hur man ändrar glödstift på en Ford
bromsunderhåll
vad är orsakerna till onormalt däckslitage?
hur man installerar Lexus GS bakljus
hur man håller isen utanför av vindrutetorkarblad
Hur återvinner jag bildäck?