hur man vaxa en bil utan virvel märken

hur man vaxa en bil utan virvel märken

Vaxning bilen skyddar lack och vaxning hemma i stället för att betala för en professionell vax jobb kan spara dig mycket pengar. Välj en dag när utetemperaturen är mellan 55 och 85 grader Fahrenheit, och vaxa bilen i skuggan. Vaxning i skuggan och med rätt temperatur garanterar att din vax våtservetter avskurna. Det kan ta dig flera försök att få en perfekt ränder vax jobb, och om du gör slut med virvel märken det finns flera sätt att rengöra dem din bil.

Du behöver:
Bil
. Microfiber handduk (tillval).
Bilvax.
Vaxning svamp.
Mjuk tandborste (tillval).
Mjuk handduk.
Detalj spray eller detaljer trasa.


1.
Tvätta och torka bilen noggrant. Se till att din bil är helt torrt innan du börja vaxa. Om du torkar bilen för hand, välj en mikrofiber handduk som inte lämnar några ludd bakom.
2.
Lägg en kvarts storlek mängd vax på vaxning svamp. Välj ett avsnitt av bilen, som stammen eller huva, och sprida ett tunt lager vax över bilens yta med cirkulära rörelser. Målet är att skapa ett mycket tunt, jämnt lager. Kom ihåg var du börjar och slutar, eftersom du kommer att torka bort vax i samma ordning det gick på.
3.
Undvik vax i sprickor runt stammen, huva eller dörrar, och gör inte få vax på gummi fönster trim eller plast. Om du får vax i någon av dessa platser, använd en mycket mjuk tandborste för att ta bort den så fort som möjligt. Applicera inte vax till Windows, registreringsskyltar eller hjul.
4.
Torka bort torkad vax med en mjuk handduk. Vaxet blir vitare när den torkar, vilket tar en till två minuter. Rotera handduk ofta så att du alltid använder ren trasa. Torka av vax med cirkelrörelser tills alla rester är borta och färgen ser blanka.
5.
Upprepa steg två till fyra på varje område av din bil, tills hela bilen har vaxad. Arbeta i små områden förhindrar virvel märken.
6.
Undersök din bil för ränder eller märken virvel. Om det finns några märken, använd en detaljerad spray att ta bort dem. Spraya vätska på virvel varumärket, och torka bort det med din ren trasa. Du kan också använda en detalj trasa för att torka ränder bort, men envisa fläckar kan kräva detaljerade spray. Båda produkterna finns på bilen affärer eller där bilvax säljs.
7.
Re-vax din bil var tredje till fem månader för bästa utseende och skydd. Frekvent underhåll kan hjälpa till att förlänga livet på din lack och hålla bilen ser ny.

Tips och varningar


 • Välj ett vax som specifikt säger att det är icke- slipmedel. Vissa vaxer innehåller starka kemikalier som kan skada bilens färg, och bör undvikas. Om vax torkar på plast eller gummi ytor och kommer inte att lossna när torkas, använda fönsterputs för att ta bort vax.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en oljekylare
  hur man kan bryta i en Honda Civic motor
  hur korrekt tvätta och detaljer bilen
  hur man rengör Cadillac bränsleinsprutningar
  hur man rengör noggrant ditt fordon på utsidan
  hur man använder shamerrific --- de grönaste handduken någonsin
  hur man byter olja i bilen som en riktigt proffsig
  gör det själv tank avlägsnande
  hur du tar bort en stötfångare klistermärke säkert-råd från ett proffs (bilindustrin)
  hur man byter tändkablarna på en Cheva Beretta