hur man spola ut en Honda Civic CVT-växellåda

hur man spola ut en Honda Civic CVT-växellåda

Ändra vätskan i en Honda Civic kontinuerligt variabel transaxel (CVT) överföringen är viktigt i den övergripande underhållsplan för din bil. Du bör byta vätskan var 30. 000 miles eller 24 månader, vilket som kommer först. Regelbundet byte av transmissionsolja kommer att förlänga livslängden på din överföring och i slutändan din bil

Du behöver:.
Jack står
. Jack.
Tråget.
3/8-tums spärrnyckel med förlängning.
Trasor.
Ny transmissionsolja.

Tömning av Transmission Fluid


1.
Sätt bilbockarna på plats och höja Honda med domkraft för att komma åt transaxel avtappningsplugg, som är längst ner till höger (passagerare) sida av transaxel.
2.

Placera avtappningskärl under den transaxel och ta bort avtappningspluggen med en 3/8-tums spärrnyckel eller brytare bar. Den vätska kan komma ut med lite kraft, så se till att dräneringstråget är på plats innan de tas bort. Låt vätskan att helt rinna av transaxel.
3.
Rengör avtappningspluggen med en trasa, och ersätta det hårt på transaxel. Sänk bilen.

Byta Fluid


1.
Hjälp av en tratt, tillsätt långsamt den nya transmissionsolja via bilens oljesticksröret. Regelbundet kontrollera nivån, enligt märkning på mätstickan med ett kors kläckts-området, att säkerställa en korrekt mängd vätska tillsätts. Motorn måste vara avstängd under vätskeersättning.
2.
Starta motorn och flytta in i varje av de tillgängliga positioner. Ställ bilen tillbaka till parken, Dra åt parkeringsbromsen och stäng av motorn.
3.
Komplett en uppföljning kontroll av transmissionsolja nivå. Om nödvändigt, tillsätt vätska för att få den till lämplig nivå.

Tips och varningar


 • Drain vätska omedelbart efter att ha kört bilen, eftersom varm transmissionsolja mer effektivt bort uppbyggd och sediment
 • Använd handskar när du byter transmissionsolja. . detta är viktigt eftersom det kan uppgå till 350 grader Fahrenheit när det är varmt


 • Relaterade artiklar


  hur man byter glödlampor i en Jeep Liberty
  hur man hittar röra upp färg till min bil
  när ska du sätta luften i dina bildäck?
  snöröjning tekniker för små parkeringsplatser
  lättmetallfälg fordonsreparationslackering
  Vad är motorfästen för?
  hur du ersätter din bil luftfilter
  define växellåda
  användningsområden för gamla däck
  hur man kan hoppa starta en ny Volkswagen Beetle