hur man byter en Ford Maxi säkring

hur man byter en Ford Maxi säkring

Säkringar reglera strömmen som går genom fordonets elektriska och datorsystem. Motorfel eller alltför stor belastning på datorns elektriska system kan överbelasta en säkring, vilket kan göra att brinna ut. Säkringar kan ersättas handily av fordonets ägare. Du kan köpa byte säkringar på någon automatisk reservdelslager. Säkringsboxen på Ford Maxi serie ekonomin och mikro skåpbilar finns på den nedre sidan av instrumentbrädan nära break pedalen

Du behöver:. .
Utbytessäkring


1.
Stäng din bil och ta ut nyckeln. Vänta på alla kraftsystem såsom den inre ljuset har stängts.
2.
Öppna luckan genom att trycka på fördjupningar och sedan dra luckan mot dig. Panelen omfattar är tydligt markerade och gjorda av hårdplast. Titta på insidan av luckan för ett diagram notera placeringen av särskilda säkringar och högsta betyg för var och en. eller horn. Detta kommer också att utsätta en liten grepp (liknande tång) som kan användas för att ta bort och lägga säkringar, men inte helt nödvändigt.
3.
Ta bort utbrända säkring med små grepp fäst på insidan av luckan. Den utbränd säkring kommer att få uppenbara sveda märken.
4.
Placera en ersättare säkring med samma betyg i spåret som höll utbränd säkring. Säkringarna är tydligt märkta med ett nummer som representerar deras betyg i ampere.
5.
Stäng gruppcentralen.

Tips och varningar


 • flesta Ford-bilar använder 2,5-, 5 -, 10 -, 15 -, 20 -, 30-och 40-amp säkringar. I en knipa, kan du använda en säkring för en icke-kritiska system som radion att tillfälligt fylla tomrummet av en för ett kritiskt system såsom tändsystemet.
 • ersätta en säkring med en som har ett lägre betyg kommer att leda till att ersätta smälter ned lätt. Med hjälp av en säkring som är överskattat kan leda till bränder och överbelastning andra säkringar samt färddator.


 • Relaterade artiklar


  hur man hittar röra upp färg till min bil
  rätt sätt att vaxa en svart bil
  tips på auto fönster toning
  hur du ändrar transmissionsolja på en automatisk
  hur man byter en BMW 318 dimljus
  hur man byter olja i en traktor
  tryck provningsförfaranden
  hur du lägger kylvätska i en Pontiac Aztec
  hur att skärpa kedjan på ett Polaris Trail Blazer
  hur man fixar ett 12 volts batteri