hur du tar bort stänk färg från en bil

hur du tar bort stänk färg från en bil

Automotive lackeringar är motståndskraftiga mot alla typer av övergrepp, inklusive stänkt färg. Men bilen slutar inte är helt okänslig för starka rengöringskemikalier och du måste ta stor försiktighet när man försöker att ta bort färg droppar från din bil yta. Paint-splatter borttagning kräver endast en aning av sunt förnuft för att lyckas

Du behöver:. .
Hink med varmt vatten
Tjock handduk.
Mjuk putsduk.
Behållare med sprit.
Bilvax.


1.
Behandla färgen först som om det vore vatten-baserade. Parkera bilen på en skuggig plats och låt ytan svalna i en timme eller två. Blöt en tjock handduk i hett vatten och lägga våt handduk över området innehåller färgen du vill ta bort. Låt blöt handduk på fordonet för 2 till 3 timmar.
2.
Bort handduken. Blöt en mjuk putsduk i varmt vatten och torka över färgen med fast, jämnt tryck. Om färgen är vattenbaserad, kommer det att torka av ytan lätt. Om färgen kvar, fortsätta till steg 3.
3.
Fukta en engångstrasa med sprit. Börja gnugga lätt de yttre delarna av färgen splatter, vilket gör cirklar runt hela ytterkanten. Titta noga för färgen att börja faller av bilens yta och sedan flytta långsamt inåt mot mitten av färgen. Fortsätt gnugga ytan tills alla stänkte färg har tagits bort.
4.
Med en handduk doppad i vatten, omedelbart torka det område där färgen var beläget och följ genom att torka av med en ren och torr trasa för att stoppa åtgärder av sprit på bilens yta.
5.
Applicera flera lager bilvax att ersätta vax som kan ha smittat av sig vid avlägsnandet av stänkte färg.

tips och varningar


 • Använd en bra hög kvalitet fordonsindustrin vax omedelbart efter användning av sprit. Torka alltid färg och tjära stänker från din bil så snart som möjligt för att förhindra härdning.
 • Använd aldrig starka färgborttagningsmedel på fordonsindustrin är klar, eftersom de absorberar genom vax och kommer då att skada bilens färg. Använd endast sprit för oljebaserad färg och stänk tjära på din bil utsida.


 • Relaterade artiklar


  hur man skriver på bilen vindrutor
  hur du ändrar generatorn bältet på en Audi TT
  hur att köpa begagnad bildelar
  Hur man monterar ett däck
  Varför är min check engine lampan?
  Hur du laddar ett bilbatteri säkert
  Hur ofta bör jag byta torkarblad?
  hur man kan hoppa ett batteri med en bärbar bygel
  zymol hd rengöra
  installation tips för en BMW M50 timing täcka