Ford Escape Hybrid problem

Ford Escape Hybrid problem

Amerikanska biltillverkaren Ford har tagit fram Escape stadsjeep sedan 2001, med hybrid version anländer till och med årsmodell 2004. Samtidigt som ökad bränsleekonomi och en lång lista med andra egenskaper, har Escape Hybrid varit kända för att ha flera problem att ägare och potentiella köpare bör vara medvetna om

datorproblem

Ford Escape Hybrid var den första massproducerade marknadsförs hybrid-SUV i USA, och dess datasystem var de första i sitt slag. Flera frågor har kommit upp med programplaneringen för att växla mellan gas och el lägen. The Escape Hybrid är en full hybrid, vilket betyder att det kan fungera helt på el, helt på gas eller en kombination av båda. I de fall då datorn inte fungerar förhindra flykt från växling mellan bränslekällor, kan batterierna bli förtid utarmat eller Escape kan köras på gas ensam, skulle eventuella förväntade bränslebesparing.

mekaniska problem The Escape Hybrid är också känt att har flera återkommande mekaniska problem. En av de vanligaste innebär kylvätskan. Inte bara Escape kylvätska använda motor, men ett liknande system tar bort överskottsvärmen från batterier baktill på fordonet. Vissa ägare har rapporterat läckage i bakre kylsystemet. Andra förare har haft problem med Escape Hybrid s servostyrning och bromssystem.

Power

Escape Hybrid lider av begränsad effekt i vissa situationer. För förare känner hybridfordon kan prestanda tyckas svag tills de utveckla goda hybrid körskicklighet, som accelererar långsamt. Bränsleekonomin kan också drabbas baserat på körvanor. I 202C Ford uppgraderat Escape Hybrid motor från en 2,3 liter med en 2,5-liters, inline-4 cylindrig motor, lägga till 20 hästkrafter. Men utför Escape Hybrid fortfarande under nivån av standarden Escape.

Hantering

The Escape Hybrid är känd för att ha dålig hantering på grund av sin vikt. Det är ca 300 kg. tyngre än sin bensindrivna motsvarighet, på grund av tillägg av en elmotor och batteri. Det innebär mindre exakt svarvning, långsammare acceleration och långsammare bromsning. Hybriden konfiguration innebär också att den inte kan dra så mycket vikt-1,000 kg, i motsats till 1500 för de gasdrivna Escape. . Bagageutrymmet är också något nedsatt på grund av behovet av batteriet lagring.

Kostnad

Medan bensindrivna Escape säljer för mellan $ 20. 000 och $ 28. 000 i dess olika utföranden, den hybrid version varierar från $ 29. 000 till ca $ 33. 000 . För många köpare är denna skillnad för mycket att kompenseras även av långsiktiga bränslebesparingar. Dessutom kostar Escape Hybrid mer att producera och är faktiskt mindre lönsamt för Ford, med vissa modeller som faktiskt sålts med förlust. Företaget har sagt att, som med andra hybridfordon, ny teknik och tillverkningsmetoder snart kommer att göra Escape Hybrid mer konkurrenskraftiga och lönsamma.


Relaterade artiklar


bästa sätten att rengöra en insprutare
gör det själv: oljebyten
hur man fixar trasiga bilrutor
av Nissan Frontier underhåll
hur man byter torkarmotorn i en Volkswagen
hur man installerar en elektronisk tändning i en VW bugg
hur man installerar en sparare tornado bränsle
hur man handlar i bilen
hur du kontrollerar ditt car’stransmission vätska
viskositet kontra temperatur