vad är oljekylare?

vad är oljekylare?

Oljekylare är huvudsakligen små radiatorer som ligger framför att motorns kylsystem i en bil. Dess syfte är att kyla oljan när den passerar genom spolarna och det bara fungerar när motorn är igång

Du behöver:. .
Domkraft
2 pallbockar.
Strap-typ måttband (metrisk).
Vit fett penna.
Silvertejp.
Lod.
Miniräknare.
2 assistenter.

Syfte

Oljekylare har huvudansvaret för att kyla en bil olja. Detta bidrar till att förlänga livslängden på både olja och bilens motor.

Hur det fungerar

bilmotorer generera en enorm mängd värme och därför är beroende av transmissionsolja för kylning. Den idealiska temperaturen för motorolja är 180 grader i 200 grader. Vid arbete inom detta intervall, oljan fungerar som ett smörjmedel, kylvätska och rengöringsmedel för motorn.

Som olja går igenom röret och fin kylare stil, värme dras ut från olja till den externa fenor där den skingrades av luftflödet.

Aftermarket Coolers

I de flesta fall oljekylare läggs till av ägaren till fordonet, som mest sändningar är avsedd att monteras med oljekylare.

Fordon som har mest nytta oljekylare

Fordon som har mest nytta oljekylare är de som gör någon form av bogsering eller används på ett varmt klimat. I många fall är oljekylare läggas till lastbilar, husbilar och andra typer av tunga fordon.

Och nackdelar

På det hela taget att lägga en oljekylare till fordonets motor kommer att bidra till att förlänga livslängden av oljan, därför att förlänga livslängden på motorn. Kommer dock att lägga till en oljekylare resultera i behov av mer olja per oljebyte, eftersom det finns mer olja behövs för att fylla spolen och linjer.


Relaterade artiklar


hur man byter olja i bilen även om du är kvinna
hur man hittar tändstift på BMW 330i
hur man får korrosion av din bil batteri
hur du gör din vita väggar ser nya
det bästa sättet att hålla bilen dörrar från frysning stänga
hur man skriver den bästa bilen annons
problem med Michelin däck
hur man rengör EGR ventil på en Buick LeSabre
vård för sämskläder
hur man byter en Subaru Outback stuga luftfilter