hur man väljer klädsel skum

hur man väljer klädsel skum

Välja skum för din stoppning kan verka svårt, men kan vara lätt att avgöra om du anser att målen för ditt skum projektet. Oavsett om du bygger en ny sits, reparera en gammal stol eller återställa sätena i en klassisk bil, flera typer av skum det finns områden som har specifika egenskaper som kan hjälpa dig att slutföra projektet. Med lite forskning och shopping kan du välja vilken typ av skum som är bäst för din klädsel projekt
1.
Bestäm vilken typ av skummaterial bäst passar ditt projekt. Vanliga typer av skum är polyuretan, kallas polyfoam och en polyuretan-gummi blandning kallas Nimbus. Nimbus är en blandning av polyester skum och gummi som också används i vissa madrasser. Nimbus anses vara en av de bästa typerna av skum, och är väl anses för automatisk klädsel att det är hållbart och mjukt. Polyfoam är vanligare i alla program eftersom det är billigare. Av hög kvalitet anpassade projekt stoppning i säten, är Nimbus det bästa skummet, men det är dyrare än andra populära skum alternativ.
2.
Match densitet skum till projektet. Polyfoam kommer i olika densitet för många tillämpningar i klädsel. Den tätare din skum är, desto mindre kommer det att komprimera. Detta är viktigt vid ansökan tyg till din plats skum, om tyget är tätt tryckt mot tyget, använda en högre densitet skum för att få plats för att bättre hålla sin form
3
besluta om att använda öppna celler skum eller slutna celler polyfoam. Open-cell skum är mjukt, behagligt och följsamt. När komprimerad med tyg, kommer öppna celler skum förlora sin form. Slutna celler skum har mer styrka och håller sin form när tyg eller vinyl är spänd över det, även vid en lägre tätheten på skummet.
4.
Forskning brandfarlighet kreditbetyg för alla skum du köpa till din bil platser. Vissa typer av polyuretan-baserat skum är mer brandfarligt än andra, och är inte avsedda för användning i möbler eller bilar. Under 2003 var 100 personer dödades i en nattklubb brand sporras av amatör pyroteknik utföras nära lättantändliga polyuretanskum.
5.
Hitta en lokal återförsäljare klädsel skum och be att få se skum som du vill att köpa. Undersök egenskaper skum som du rör den och observera vilken densitet verkar vara bäst för ditt projekt. För sits restaurering, är tätheten av den ursprungliga skum i sitsen en bra referenspunkt för att välja ny skum.

Tips och varningar


 • Kontakt flera återförsäljare att hitta det bästa priset på skum du behöver för din klädsel projektet. Prisjämförelse kan hjälpa dig att lära dig den aktuella igång priset för skum du behöver, och det kan också hjälpa dig att hitta en bra, kunnig återförsäljare som kan hjälpa dig med dina projekt.
 • Få dina skum från en seriös återförsäljare som vet vad han säljer. Vissa distributörer sälja felmu00C0rkta skum på Internet, och generisk skum som är felmu00C0rkta kan vara mer brandfarligt än du tror. Spela inte med din säkerhet för vad som verkar vara en bra affär på skum.


 • Relaterade artiklar


  Ford Escape underhåll
  hur man byter tändkablarna på en Cheva Beretta
  Hur gör jag för vätska byta växellåda?
  hur du gör din bil lyster och sista
  hur du kontrollerar din mätare luftflöde
  Om att få en nyckel Volkswagen Beetle kopieras
  12 volt batteri underhåll
  hur man byter luften i kabinen filtret i en Toyota Highlander
  hur du tar bort turbo i en Subaru Impreza
  typer av diffbroms