hur man mäter hjulbultar

hur man mäter hjulbultar

Det finns sju mätningar att tänka på när du försöker mäta hjulbultar på din bil. Importen anställa metriska, medan den inhemska bilar kan funktionen standard mätning bultar eller metriska. Även mätning hjulskruvarna skulle kännas som en relativt enkel uppgift, om den inte görs korrekt, kan farliga förhållanden resultat. Eftersom metriska och standardmått är något liknande, är det lätt att tillämpa fel storlek klack mutter till hjulbultar när du använder en inverkan pistol. Resultatet skulle bli fråntagen trådar som skulle göra att ta bort muttern svårt eller skulle hindra muttern från korrekt infästning till hjulbultar.

Du behöver:
Jack
. Pallbock.
Lug skiftnyckel.
Bultmönster mätare.
Måttband.
Bult och mutter spårvidd (metrisk och standard).
Gängstigning spårvidd (metrisk och standard).
Hjul åtdragningsmoment specifikationer guide.
Momentnyckel och passande uttag.


1.
Använd klacken skiftnyckel för att lossa muttrarna på ett däck på fordonet. Den första mätningen för att överväga hjulbultar är lug nut diameter storlek. De flesta import använda en 19 mm eller 21 mm klack mutter. Inhemska bilar kan använda 3/4-inch eller 11/16-inch. Lätta lastbilar och stadsjeepar får beskrivas 22 mm eller 7/8-inch nötter klacken. Lyft fjärdedelen av fordonets med domkraft och sedan stödja den på en pallbock. Slutför ta bort muttrarna och ta bort hjulet.
2.
Använd hjulet spårvidd bultmönster för att bestämma storleken på fälgen i jämförelse med hjulbultar. Denna mätning är viktigt vid inköp fälgar. Bulten mönster ny fälg måste matcha bultmönster av fordonet för att passa ordentligt. Eftersom fordon har fyra, fem, sex, sju, åtta eller till och med 10 hjul bultar och muttrar. Antalet hjulbultar skulle införlivas med måttet mellan motsatta bulthål. I händelse av udda nummer bulthålen-vanligen fem -. . Att mäta mitten på övre bult hål till mitten av den tredje i inches skulle bestämma mätningen
3
mäta längden på bulten skaft med ett måttband. Längden på hjulbultar är viktigt eftersom det måste vara tillräckligt lång för att nå genom fälgen och sedan säkras med piggen muttern ordentligt. Även OEM fälgar och hjulbultar är korrekt mäts för att matcha varandra, ersätter fälgar eller byta en hjulbult kan äventyra längd och effektivitet är avsedda för parning av muttern på bulten. Tänk på att hjulet bulten trycks in i navflänsen och tjockleken på navflänsen måste tillämpas på hjulbultar mätningen.
4.
Placera mallen skruvdiametern över en av bultarna. Eftersom metriska och standardstorlekar kan utbyta något, se till att välja mellan de två för korrekt diagnos av skruvdiametern mätningen. Vissa hjul skruvdiametern gör att du kan placera det metriska och standardstorlek mallen över bulten. En kommer att passa lösare än den andra. Ju snävare passform bulten lastprofil kommer att avgöra den korrekta tillämpningen. Andra hjulbultar kommer inte att tillåta både metriska och normalstor mätare att förse dem, som tar gissa ut om det är standard eller metrisk.
5.
Placera indikatorn gängstigning skåror i trådarna i ett hjul bult. Återigen kan hjulbultar med både metriska och normalstor tråd räknas, beroende på märke och modell av fordonet. Var noga med spåren anpassa tätt tonhöjden på gängorna på hjulbultar att bestämma rätt tonhöjd räkna av bulten. Kontrollera med både metriska och standard mätare och tillämpa de snävaste montering spårvidden.
6.
Så att piggen-muttergängorna matcha räkna gängstigning av hjulbultar. Impact kanoner kan oförsonliga vid tillämpning av fel storlek lug nut. Om du ersätter muttrarna, se till att muttern sitter tätt till hjulbultar. Hand tråd på den och dra sedan åt med en momentnyckel med rätt moment specifikationerna för fordonet. Diametern storlek hjulmutter måste även matcha diametern storleken på klacken skiftnyckel för att kunna ta bort dem i händelse av en punktering.
7.
Momentdra muttrarna med momentnyckel inställd på rätt mul-pounds som anges för fordonet i vridmoment specifikationerna manuellt. Även om detta inte kan vara en faktisk mätning i inches eller centimeter, det är en mätning i åtstramning. Om inte utförs korrekt, kan ett hjul faller av. Alltid åt muttrarna i ett stjärnmönster, börjar med en och sedan välja nästa längst vägen från det. Detta förhindrar att fälgen på ett otillbörligt sätt paras med ytan av navflänsen och kommer att eliminera vibrationer.


Relaterade artiklar


hur maskin polera en bil
hur du lagrar däck för lång tid
hur man rengör knäppa på verktyg
hur du lägger bilen köldmedium
Varför en 1993 Nissan Sentra växelbyte ungefär?
motortrimning tips
vattenlösa dammsugning av bilen
hur man handlar i bilen
hur man stänger av maint req’d ljus på en Honda Accord
hur du tar bort röklukten från ett fordon