hur man kan räkna ut din gas körsträcka

hur man kan räkna ut din gas körsträcka

Man talar om din gas körsträcka hela tiden, men hur ska du räkna ut vad det genomsnittliga körsträcka du är? Över tid kan gas körsträcka variera beroende på hur väl fordonet tas om hand och körförhållanden. Så här beräknar din körsträcka

Du behöver:.
Gas
Miniräknare.
Vägmätare.


1.
Först fylla din tank med gas och skriva ner hur många miles är på din vägmätare. Sedan kör normalt. När gastanken är närmar sig, tom, dra in en bensinstation.
2.
När du fyller upp din tank, titta på hur många liter det tog att fylla den. Ta sedan detta nummer och dela det med antalet miles du reste. Till exempel, om du reste 300 miles och det tog 10 liter för att fylla din tank, du 300/10 att få 30. Det antalet är miles per gallon du har kört.
3.
Drivrutiner är normalt ha varierande rutiner därmed fluktuerar gas körsträcka tillsammans med den. För att verkligen få en känsla för vilken typ av gas körsträcka du får, i genomsnitt miles du får per tank i cirka fem tankfuls av gas. För att göra detta, lägg till mpg (eller miles per gallon) för ditt senaste fem fill-ups tillsammans och dela med fem. Till exempel, 30 +32 +28 +32 +29 /5 är 30, så din genomsnittet för långsiktiga är 30 miles per gallon.
4.
Om du fortsätter att beräkna din körsträcka på varje fylla upp och beräkna ett medelvärde, kommer du ha större möjlighet att upptäcka en minskning av gas körsträcka som kan tyda på att en motor tune-up är nödvändig. Detta kommer att spara pengar på lång sikt!

Tips och varningar


 • En annan anledning till genomsnittligt dem är att hur mycket du fyller upp tanken varierar något varje gång.
 • Du behöver inte vänta tills tanken är helt tom för att beräkna gas körsträcka, kan du göra det klockan kvart tank, en halv tank. -Det spelar ingen roll
 • Använd samma oktan gas för noggrannhet.
 • Inte över-fylla din tank. Sluta fylla när pumpen stängs av. Om du inte gör det kan det göra ut gas spill och kan skada sensorn bränslet.


 • Relaterade artiklar


  svag spiralfjädrar hjälp
  hur tråd dimljus på en scout
  hur du håller din bil letar nya
  Vilka är orsakerna till de höga hc?
  hur man tvättar bilen som ett proffs
  Bästa sättet att rengöra insidan av bilens vindruta
  hur man byter en Subaru Outback stuga luftfilter
  hur man installerar spöket kall luftintaget
  hur man rengör hårt vatten fläckar på bilrutor
  auto radiatortryck kontrollera verktyg