hur man kan återställa döda bilbatterier

hur man kan återställa döda bilbatterier

Den bly-syra batterier som används i bilar är dyra att ersätta. Du kan dock återställa ofta döda bilbatterier och förlänga deras livslängd. Den vanligaste orsaken till ett dött batteri är sulfatering, där svavel samlas på blyplattorna inuti batteriet. Om sulfatering inte har korroderade plåtar för stort allvar, återställa döda bilbatterier med magnesiumsulfat, ett gemensamt hushåll kemisk bättre känd som Epsom salter. När du har återställt batteri, försök att undvika djupa urladdningar (kör batteriet ner), eftersom detta är vad som orsakar sulfatering.

Du behöver:
Skyddsglasögon
. Skyddshandskar.
Batteriladdare.
Wrench.
Plasttratt.
Pitcher.
Drill.
Plastpluggar.
Destillerat vatten.
Magnesiumsulfat.
Bakpulver.


1.
Ta korrekta säkerhetsåtgärder. Bilbatterier innehåller svavelsyra som kan orsaka allvarliga frätskador. Använd skyddsglasögon och handskar. Arbete i ett väl ventilerat område och hålla sig borta från öppen eld.
2.
Kontrollera att bilen är avstängd och använd en skiftnyckel för att ta bort batterikablarna, ta sedan bort batteriet från bilen.
3.
Ta bort plasten cellen mössor ovanpå batteriet. Om batteriet är för en portad låda, leta markeringarna att ange läget för varje battericell (kallas skugga kontakter). Använd en borr för att öppna varje batteri cell.
4.
Töm all vätska i batteriet i en icke-metallisk behållare. Innan du häller vätskan ner ett avlopp, neutralisera det genom att sakta lägga bakpulver 1 msk. i taget tills vätskan stannar bubblar.
5.
Blanda 1 qt. (L) av en del magnesiumsulfat till tre delar varmt destillerat vatten. Använd inte kranvatten eftersom det kan innehålla kemikalier skadliga för batteriet. Använd en tratt för att fylla varje batteri cell med lösningen. Skaka batteriet försiktigt när du är klar att se till att lösningen är väl fördelad.
6.
Använd en tre-fas batteriladdare avsedd för blybatterier för att ladda batteriet. Med laddaren avstängd, anslut positiva ledningen till pluspolen (dessa markeras med ett "+"-tecknet) och negativ till negativ. Ställ in laddare för 12 volt och slå på den.
7.
Låt batteriet laddas över natten, sedan stänga av den och koppla bort leder. Byt cellen mössor eller infoga pluggar plast in i borrhålen (dessa kan köpas i alla Biltema). Sätt tillbaka batteriet i bilen. Kontrollera att batterikablarna vara fastspända.
8.
Upprepa laddningen minst en gång i veckan under en månad. De upprepade laddning hjälper till att lösa eventuella återstående svavel insättningar och maximera batteriets laddningskapacitet. Att

tips och varningar


 • Om batteriet inte ska användas under långa perioder , placera den på en rännil laddare för att förhindra en fullständig urladdning och ytterligare sulfatering.


 • Relaterade artiklar


  vad ska du rent bränsle injektorer med?
  hur bilen växelströmsgeneratorer arbete
  hur man rengör spridare sonicator bränsle
  luftkompressorer bygga byggsatser
  Volvo 850 underhåll
  hur ofta skall däcken bytas på bilar?
  hur man lägger in generatorn bältet på en BMW 325i
  hur du ändrar fördelarlocket på en Honda Accord
  hur man rengör rost från ett motorblock
  av rengöring av förgasare