hur man justerar ventilerna på en GM 350 motor

hur man justerar ventilerna på en GM 350 motor

General Motors 350 motorn använder åtta insugningsventilerna och åtta avgasventiler. Alla sexton ventiler öppnas och stängs med specifika intervall. Om ventilerna inte är rätt justerade motorn kan tomgång dåligt, slå tillbaka, och makt och bränsleeffektivitet kan minskas kraftigt. Tack och lov, korrekt justering av ventiler på 350 är relativt lätt, trots att ventilkåpor behöver först avlägsnas
1.
Starta motorn och låt den nå normal arbetstemperatur.
2.
bort båda av ventilen täcker. En enda ventilkåpan ligger på båda sidor av insugningsröret. Varje ventilkåpan är fast vid topplock med totalt fyra bultar. Två av bultarna sitter på ovansidan av locket, medan de andra två är på botten. Ta bort de fyra bultarna med en skiftnyckel och sedan lyfta ventilkåpan bort topplocket.
3.
Märk varje vipparm s muttern. De 350 motorn har totalt 16 vipparmar. I centrum av varje vipparm är en mutter. Det är denna mutter som antingen är åt eller lossas för att anpassa sin motsvarande ventil. Observera även att spetsen på varje vipparm vilar på toppen av en metall stång, en så kallad tryckstången.
4.
Starta motorn och låt den gå på tomgång. Lossa den inre muttern i centrum av en vipparm med en skiftnyckel tills en rasslande ljud hörs, dra sedan åt muttern bara tills klapprande stannar. Vrid justeringsmuttern i en medurs ett helt varv med skiftnyckel för att slutföra justeringen för att ventil. Upprepa processerna för de återstående 15 ventiler, vrid därefter av motorn.
5.
Installera ventilen täcker. Var och en av de två ventilkåpor använda en enda packning för att förhindra oljeläckage på motorn. Dessa packningar är inte återanvändas, och måste därför ersättas. Skala den gamla packningen bort av ventilkåpan, sedan tillämpa en enda sträng av packningen sealer på ena sidan av en ersättare packning. Sätt belagda sidan mot den inre läppen av ventilkåpan, sedan tillämpa en enda sträng av packningen sealer på motsatta sidan av packningen. Placera ventilkåpan på topplocket, sedan installera och dra åt var och en av locket fyra fästskruvar. Upprepa proceduren för de återstående ventilkåpan.


Relaterade artiklar


hur man överlever RMV
hur man byter kamremmen på en Audi Coupe quattro
hur du ändrar fördelarlocket på en Honda Accord
hur reparera en igensatt kylare
hur man kan bli av fönster färgton från bilfönster
Hur DROP ett oljetråg på en Lincoln Town Car
hur man mäter hjulbultar
hur man förbereder bilen för maximal handel värde
volvo underhåll tips
den genomsnittliga löptiden för ett bilbatteri