hur man byter glödlampan på en 1999 Pontiac Montana

hur man byter glödlampan på en 1999 Pontiac Montana

Du märkt att din strålkastare är lite svag på din Pontiac Montana. Du får ut och kontrollera dina strålkastare och se att man är utbränd. Dessa är de åtgärder för att ersätta det

Du behöver:. .
Tålamod
Ny glödlampa.
Tång.
Dielektriska Tune Up Grease (tillval).
WD-40 (tillval).


1.
Öppna huven och leta reda på 3 skruvarna som håller strålkastaren linsen på plats.
Dessa är 3 stora svarta plast vingmuttrar. Du kan behöva använda en tång för att lossa dessa. Var väldigt försiktig eller du kommer krossa vingmuttern och göra saker svårare för dig själv. Dessa är tänkta att vara hand lossas och dras åt sidan, men med tiden de verkligen kan fastna. Du kan spraya lite WD-40 på dem och låt det sitta i några minuter innan du börjar.
2.
Ta bort den första vingmuttern.
3.
Ta bort vingmuttern på toppen.
4.
Ta bort vingmuttern (med skruv bifogas) ansluten till sidomarkeringslyktor /blinkers objektiv.

5.
Det finns ett klipp håller sidomarkeringslyktor /blinker linsen till strålkastarna linsen. Det är på botten som på bilden. Du måste finagle markören /blinkers objektiv framåt, men ta inte bort det. Detta kommer att ta mest tid. Jag har inte listat ut ett sätt att öppna spärren. Så vad jag gjorde var bara vicka markören /blinker linsen upp och ner och fram och tillbaka tills markören /blinker objektivet kan lösa.
6.
När markören /blinker objektivet flyttas framåt, lyfta hela strålkastare objektivet skruvarna och tippa framåt så baksidan av objektivet är upp.
7.
Vicka av den blå strålkastare kabelnätet. Du kan använda en skruvmejsel för att försiktigt bända upp flikarna och dra bort selen.
8.
Ta hexagon formade stoppringen och vrid moturs för att lossa och ta bort.

9.
Dra strålkastare ut. Du kanske måste vicka det lite för att det ska lossna.
10.
Sätt nya strålkastare i. Du måste trycka in det så att gummipackningen sitter ordentligt. Var noga med att placera den så att klippet del av uttaget är vänd uppåt.
Var mycket noga med att inte vidröra glaset på strålkastarna eller kommer det att i förtid brinna ut.
11.
Få hexagon formade stoppringen och lägga den på plats.
12.
Tryck hexagon formade stoppringen ner (vilket också kommer att driva ned strålkastare om den inte sitter ordentligt) och vrid den medsols för att låsa den på plats. Se till att alla 5 klipp sitter ordentligt fast och låsta på plats.
13.
Fäst selen strålkastare ledningar. Du kan sätta en klick av dielektrisk Tune Up fett på metallflikarna i baksidan av strålkastare för att göra selen lossnar lättare nästa gång.
Testa din strålkastarna på denna punkt.
14.
Tips strålkastare linsen på plats igen. Se till att 2 flikarna längst sitta i skårorna i chassit. Kontrollera också att bultarna går igenom hålen i toppen av linsen.
15.
Passa klippet i blinker /markör objektivet i skåran i strålkastare linsen och skjut blinkers /markör linsen på plats. Fliken där skruven går är på insidan av strålkastare linsen.
16.
Fast vingmuttern (med skruv bifogas) till sidan markören /blinkers objektiv.
sjutton.
tillbaka de två vingmuttrar på ovansidan av linsen och testa dina strålkastare igen.

tips och varningar


 • Om allt annat misslyckas, ta med den till din lokala mekaniker. Han kommer att ha det gjort för dig i ett par minuter.


 • Relaterade artiklar


  kan återställa aluminiumhjul
  när du ska byta glödstift?
  hur man rengör hjulen utan skrubbning
  livet i hybridbatterier
  hur du tar bort pennan bläck från din bilsäten
  hur man hittar en ärlig mekaniker använder repairpal
  hur man byter olja i bilen som en riktigt proffsig
  Byte av bromsbelägg tips
  kvicksilver markis underhåll
  toyota corolla bromsunderhåll