hur man byter bränsle filter för en 350 motor

hur man byter bränsle filter för en 350 motor

Bränslefiltret är en av de mest förbisedda underhåll komponenter. Detta kan vara särskilt problematiskt med 350 motorn, eftersom bränslefilter skruvar direkt in i förgasaren, där det är lätt att förbise. Med tiden, en bränslefilter förmåga bort effektivt fasta föroreningar från bränsletillförseln minskar. De inre delarna av motorn kan bli smutsig och bränsleekonomi kan minskas. Tack och lov, som ersätter ett bränsle filter på en 350-motorn är en enkel process.

Du behöver:
Wrench
. Phillips skruvmejsel.


1.
Koppla bort den negativa batterikabeln från den negativa batteripolen för att undvika risken för elektriska stötar och brand. Den negativa batteri säga är bredvid "---" symbol som är instansat i fallet med batteriet. Kabeln ansluts till batteriet med samma klämma som tryggas med en enda bult. Lossa bult med en skiftnyckel, lyft sedan ut batteriet kabeln borta från terminalen.
2.
Leta bränslefiltret. Bränslefiltret är en metallcylinder som sitter på sidan av förgasaren som vetter mot radiatorn.
3.
Koppla ned linjen gummi bränsle från bränslefiltret. Lossa slangklämman som visas i slutet av bränsleledningen. Slangklämman består av ett metalband och en enda skruv. Lossa skruven på klämman med en stjärnskruvmejsel, dra sedan en linje bort från filtret.
4.
Ta bort bränslefiltret. Bränslefiltret skruvarna på sidan av förgasaren. På spetsen av bränsleledningen, där linjen kommer in i förgasaren, är en integrerad mutter. Vrid muttern i moturs riktning med en skiftnyckel tills filtret kan dras ut av förgasaren.
5.
Sätt i det nya filtret i förgasaren, dra sedan åt filtrets integrerad mutter med en skiftnyckel. Skjut gummi bränsleledningen på spetsen av filtret och dra sedan åt skruven på slangklämman med en Phillips skruvmejsel för att säkra ledningen finns på plats.
6.
Anslut den negativa batteri kabeln till den negativa batteripolen. Placera kabeln över terminalen, sedan dra åt klämman s bult med en skiftnyckel för att slutföra ersättningen.


Relaterade artiklar


hur man ladda optima batterier
hur du tar bort trasiga hjulbultar
Felsökning av en Polaris Predator
hur man återuppliva din bil efter det var nersänkt i översvämning
12v batteri underhåll
Hur DROP ett oljetråg på en Lincoln Town Car
hur man fixar ljus motor underhåll på 2001 Honda har slutat blinka
hur man sätter luften i slanglösa Gräs däck
hur man byter bussningar i en Toyota Tacoma
tips på att återställa läder bilsäten