hur man byter bakljus av Lexus es300

hur man byter bakljus av Lexus es300

Underhålla bakljus på din Lexus ES300 är viktigt för mer än en anledning. Förutom att vara en kritisk del av säker bilkörning, är det olagligt att köra ett fordon utan fungerande signaler och ljus. När du inser att din bakljus behöver bytas, har de arbetsuppgifter som utförs på din Lexus återförsäljare, eller göra det själv

Du behöver:.
Kryssmejsel
Ratchet.
8mm djupa uttag.
10mm nyckel.


1.
Koppla bort den negativa batterikabeln (eller jordkabel) från batteriet. Grundstötningen kabeln är den svarta kabeln som ansluter från den negativa batterikabeln till ramen eller fordonets chassi. Med en 10 mm nyckel och lossa bulten som håller bygeln batterikabeln runt batterikabeln. Ta bort klämman.
2.
Öppna bagageluckan för att få tillgång till baklykta bostäder grupp.
3.
Bort stammen foder trim överst baksidan av stammen interiören. Inredningen är en plastremsa som kör full bredd på stammen. Du kan ta bort detta för hand med en måttlig mängd kraft.
4.
bort stammen liner att få tillgång till bakljus. Linern hålls på plats av fyra clips som kräver att lossa med en Phillips-skruvmejsel. När klippen lossas, dra linern bort från den bakre väggen i stammen interiören.
5.
Bort de fyra muttrarna som håller locket på svansen lamphuset panel på plats. Muttrarna kan tas bort med en 8mm djup uttag och spärrfunktion. De två undre muttrarna finns i hörnen, toppen nötter är 1 /4 av vägen inåt från hörn bakljus bostäder.
6.
Dra bakljus grupp panel från bakljusen att avslöja glödlampor.
7.
Identifiera vilka ljus behöver bytas ut . Vrid och dra ljuset från sin egen brygga. Ljuset kommer att hänga fritt av anslutningsledningar.
8.
Skruva ut glödlampan ur vägguttaget. Byt ut glödlampan mot en lämplig ny glödlampa. Reservlampor bör överensstämma med den typ som identifierats i Lexus reparationshandboken. Om du inte har en manual, konsultera en Lexus återförsäljare för rätt lampa.
9.
Byt bakgrund till sin docka genom att trycka och vrida den på plats.
10.
Fäst svansen lamphuset panelen baklykta bostäder. Passa in panelen och använda en 8mm hylsa och spärrnyckel att dra de fyra muttrarna på bultarna.
11.
Tillbaka stammen liner och drag åt med hjälp av liner klipp. När linern är på plats, dra åt klipp med en Phillips-skruvmejsel.
12.
Tillbaka Bagageutrymme klädsel trim till den övre, bakre läpp stammen interiören. Trim kommer fäst på plats med en måttlig mängd kraft för hand.
13.
Sätt tillbaka jordkabel till batteriet. Montera klämman runt minuskabeln och dra åt bulten med hjälp av en 10mm nyckel. Bulten ska dras åt lagom så att klämman inte kan flyttas för hand.

Tips och varningar


 • När du använder halogenlampor, handskar. De oljor från din hud kommer att äventyra integriteten i glaset och leda till skador på glödlampan.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter transmissionsolja i Toyotas
  det bästa stället att köpa vinterdäck
  hur man byter olja i en 50cc dirtbike
  det bästa sättet att rengöra min Ford plats lastbil duk
  det bästa sättet att rengöra en bilmotor
  hur man stänga av en Jeep Grand Cherokee ljus kontrollera motorns
  hur man byter ett bälte toyota generator
  däckslitage fakta
  Ford motor bygga byggsatser
  Hur får man en billig oljebyte