hur du tar bort eller ersätta en värmare kärna i en 1992 gmc jimmy

hur du tar bort eller ersätta en värmare kärna i en 1992 gmc jimmy

Du kör runt i din GMC Jimmy och du märker en pöl av frostskyddsmedel på golvet framför passagerarsätet.
Du slår på din defroster och i stället för Windows få tinas, får de mer immig upp och du lukta den vackra sirapsliknande lukten av frostskyddsmedel.
Mattan framför passagerarsätet verkar lite blöt, röra vid dig det och inser att det är frostskyddsmedel.
Ditt hjärta sjunker eftersom du vet att din värmare kärna är läcker och behöver bytas ut. Om det inte är klart snart, kan det leda till en större oreda och större problem.
Värmaren själva kärnan är billigt, men arbetsmarknaden kan lägga upp till $ 500 eller mer
Här är stegen för att ta bort det själv
1.
Ställ nödbroms och ta bort den negativa batterikabeln.
Push era platser hela vägen tillbaka och sänka ryggen.
Töm handskfacket och rusa hyllor.
2.
bort backspegeln. Se Resurser för mer information.
3.
Aska ur facket och radio. Se Resurser för mer information.
4.
Ta bort dörren handskfacket genom att ta bort de två skruvarna som håller det i. Då vicka ut den rundade arm på höger sida. Ställ dörren åt sidan.
5.
Dra ut facket som håller askfat.
6.
Hjälp av en tång, pressa klippet håller ljuset som finns i askan magasinet och dra igenom det och i askfat hållaren. Dra ut ljuset och klippet och ställ in askfat innehavaren undan.
7.
Bort handsken panelen rutan tillgång genom att ta bort de två skruvarna på baksidan av handskfacket.

8.
Ta bort panelen passagerare kick genom att ta bort de 4 skruvar som håller den på plats. Den nedre främre skruven kan vara dolda under mattan. Ställ kick panelen åt sidan.
9.
Bort de 5 långa skruvar i toppen av foten väl trimma hålla foten bra trim till botten av instrumentbrädan.

10.
Ta bort de 2 korta skruvarna på undersidan av foten väl trimma hålla foten bra trim till brandväggen.
11.
foten väl trim att sjunka och skum kommer att fyllas med frysskydd. Använd pappershanddukar i blöt kylarvätska ur skummet. Ställ foten väl trim åt sidan.
Nu kan du se värmaren kärna lock. Det är den stora svarta rundade täcka upp mot elden väggen.
12.
På denna punkt kan du njuta av frostskyddsvätska i mattan eller så kan du göra det senare. Jag gjorde det nu eftersom jag inte ville att få kylarvätska överallt medan jag arbetade. Jag lyfte upp mattan och använda trasor att absorbera så mycket av de saker som jag kunde. Jag tryckte trasor i toppen av mattan också. Jag rullade mattan i trasor och klämde tills jag kunde få något mer kylarvätska ut. Och fortfarande det fanns mer!
Jag täckte mattan med trasor och sätta golvmattan på toppen av trasor under resten av detta projekt.
13.
Bort instrumentbrädan bult på höger sida som är skruvade genom en konsol är ansluten till den högra sidan av lastbilen.
14.
Demontera bulten till vänster om instrumentbrädan bulten som håller ett fäste på plats med kablarna som leder till det.
15.
Demontera bulten till vänster om bulten bara bort, i mitten av instrumentbrädan. Regeln håller en konsol.
16.
Sätt händerna under instrument i passagerarutrymmet och dra tillbaka och uppåt. Flytta sedan rusa nedför en liten bit att sätta den på bulten bas som du tog bort instrumentbrädan blixt från.
17.
Leta värmarens kärna skydd som du inte får missa. Det är den stora svarta rundade lock. Det finns 6 hex skruvarna som håller den i. Börja med att ta bort de 2 skruvarna på undersidan av locket. Dessa är de lättast.
18.
Ta bort skruven längst ner till höger om värmaren kärna lock. En rätvinklig skruvmejsel med en hex huvud kommer väl till pass här, men du kan nog bara använda en rak skruvmejsel här.
19.
Leta övre vänstra skruven på värmaren kärna lock.
20.
Ta bort det övre vänstra skruven på värmarens kärnan täcka med hjälp av en skruvmejsel, med en förlängning, genom askhylla öppning eller radio öppning.
21 .
bort högst upp i mitten skruven på värmaren kärna lock. Detta kan göras antingen med en rak skruvmejsel igenom handskfacket. Chefen för skruven inte får sitta plant i sockeln, så inte tvinga den när du tar bort den.
22.
Få din rätt drivrutin vinkel skruv med förlängare som visas.

23.
Ta bort det övre högra skruven på värmaren kärna täcka med hjälp av skruvmejsel med rätt vinkel och fyllmedel.
24.
Leta upp skum omfattas värmare avluftningsslangen kommer ut ur toppen av värmaren kärna locket bakom handskfacket. Dra försiktigt denna slang av och märker att det finns liknande slangen på andra sidan i radion facket. Dra försiktigt denna andra slangen bort också.
25.
Vicka och dra ut ventilen deflektorn att de två slangar fästes. Den har två flikar som håller den på plats, men det bör lätt komma ut. Du bör dra den genom handskfacket och ställ den åt sidan.
26.
Hitta och ta bort ventilen deflektorn sitter på puckel i mitten av de två platserna. Det finns två skruvar att ta bort.
27.
Ta värmaren kärnan täcka med din högra hand igenom handskfacket och med vänster hand under instrumentbrädan. Dra den mot baksidan av lastbilen först och sedan vicka den åt höger tills du ser skum med svart tejp som täcker det på vänster sida av luckan. Detta skum går runt anus som leder till kanalen på toppen av puckeln. Du måste klippa det på botten som visas och skär den på toppen också. När jag gjorde detta, drog jag så hårt att den övre skum och tejpa bara bröt. I efterhand skulle jag ha bort det.
28.
Med tejpen och skum, bör du kunna dra och vicka locket ner och ut.
29.
Nu måste du tömma kylarvätska. Se Resurser för information om hur du tömma kylarvätska rent så att du kan lägga tillbaka in
30.
Eftersom jag aldrig har bytt slangar värmare kärna, bestämde jag mig för att ersätta dem eftersom jag tvungna att ta bort dem ändå. Se Resurser för information om hur man byter dem. Du kan ta bort värmaren kärna fylld med glykol och orsaka en större oreda i bilen eller kan du följa stegen nedan för att tömma värmaren kärnan innan du tar bort den.
Leta värmaren kärnan slangar under huven. De är på vänster sida sticker ut från brandväggen bara i baksidan av frostskyddsmedel reservoaren.
31.
Följ botten, mindre slang (5 /8 tum) tillbaka till motorblocket . Skruva loss klämman, skjut upp röret och ta bort röret från motorblocket.
32.
Dra ut slangen upp och ut så att du kan ha god tillgång till den. Rengöra den lite och göra en cirkel med tummen och pekfingret längs kanten på slangen. Sätt dig munnen på den och blås. Frostskyddsvätskan i beredaren kärnan att tryckas ut i kylaren. Hålla blåsa tills endast luft kommer ut. Frostskyddsmedel är gift, så inte får något i munnen.
33.
Skruva loss klämmorna som håller slangarna på värmaren kärna. Dessa är tufft att gå av. Du måste vrida och dra tills de lossnar. Om du byter ut slangarna, kan du använda en vass mattkniv och skär en skåra i slangarna, där de ansluter till värmaren kärnan att få slangarna bort.
34.
Avlägsna fästet som håller ledningarna värmaren kärnan på plats.
35.
Tillbaka till värmaren kärnan inne i bilen. Det finns 2 fästen håller värmaren kärnan på plats, är en på varje sida. Ta bort skruvarna på undersidan av varje konsol.
36.
Ta bort skruven som håller det övre vänstra fästet på plats. Du kan göra detta genom handskfacket.
37.
Wiggle, vrid och dra värmaren kärnan tills du får ut det. Gå nu ta en fika innan du börjar processen med att sätta i den nya värmaren kärna. Se resurser för information om hur du installerar den nya värmaren kärna.

tips och varningar


 • Placera inga radiator tätningsmassa i din radiator. Detta kommer inte att lösa problemet och, om det gör, det är bara en temporär fix som så småningom kommer att täppa upp din radiator och annat kylmedel komponenter.
 • Organisera dina skruvar i små märkta påsar eller märkta behållare så du kommer ihåg vilken skruvar dit. Gissa inte eller du använder fel skruvar något ställe.
 • Detta är ett komplicerat arbete och tog mig 7 timmar att slutföra, samtidigt som alla dessa fina bilder och dokumentera varje steg. Det tog 3,5 timmar att ta bort värmaren kärna och en annan 3,5 timmar att sätta allt ihop och testa den.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en Nissan lätt lastbil svans
  hemlagad strålkastare renare
  ta bort övre lager rattstång
  hur de-vinterförbereder ett femte hjul husvagn
  hur man fixar repor på din bil
  hur tejp plast över bilens fönster i nödsituationer
  hur du ersätter din bil luftfilter
  chevy truck problem med styrningen
  hur man köper däck, gör däck sista och inspektera din egen däck
  polytrop analys av centrifugalkompressorer