Vilka material är bilen luftrenare gjord av?

Vilka material är bilen luftrenare gjord av?

Luftrenare hjälpa slutna områden som bilar att lukta bättre på insidan. De kan vara någon form, men kartong utskärningar är populära. Ursprungligen formad som tallar, fresheners nu kommer i stort sett alla form, storlek och färg, baserat på personliga preferenser. Den första "Little Tree" luftfräschare uppfanns 1952 av kemisten Julius Samann

Historia

I slutet av 1940-talet de första luftfräschare infördes av militären som en trycksatt spray. Dessa tidiga produkter maskerade dålig lukt. Senare, på 1950-talet började företag som producerar kemikalier som neutraliserade lukten. Luftrenare blev populär för bilar. Företag gjort dem ur pressat papper och oljor. Julius Samann, uppfinnare av "Little Trees" luftrenare, spenderat många år i Kanada försöker återge tall lukten. Han utvecklade en olja som mättade pappret träd och tillämpad IT.

Kartong luftrenare

fresheners som hänger i backspegeln på en bil är populära. Den komprimerade papper behandlas med en olja som frigör kemikalier i luften. De kemikalier som mask lukter, såsom cigarettrök, mat, smuts och annat som kan göra det trånga inre av en bil luktar illa.

Varning

De kemikalier som används för att behandla dessa luftrenare kan orsaka hälsoproblem när de används av en rökare för att dölja lukten inuti en bil. De kemikalier som avges från kartong versionen kan klamra sig fast vid damm partiklar i luften. Dessa dammpartiklar sedan obligation med kemikalier som finns i cigarettrök. Vid inandning i slutna förlossningen, kan dessa limmas kemikalier orsaka irritation i mun, matstrupe och lungor.

På senare år har dessa kemikalier har analyserats som potentiellt farliga för människor. Den vanligaste kemiska, ftalater, har varit känt för att orsaka reproduktiva problem, hormonella störningar och fosterskador. Andra kända ingredienser som orsakar allvarliga hälsoproblem är formaldehyd, aceton och terpener. Dessa kemikalier innehåller föroreningar som kan när det blandas med ozon, cigarettrök eller damm orsaka andningssvårigheter komplikationer, huvudvärk och skada det centrala nervsystemet.

Hur undvika fara

När man använder en av dessa luftrenare, bör du luften ur bilen ofta. Om du röker, detta är särskilt sant. Roll fönster ner för luftcirkulation vid bilkörning. Att hålla dina fönster ned när bilen är parkerad, även i garaget, kan hjälpa.

Frisk luft är den bästa luft rengöringsmedel. Ingående din bil fönstren kan gå en lång väg att rena luften i din bil.

Make Your Own

Du kan göra din egen luftfräschare. Med hjälp av en bit filt från en hobby butik och ren, doftande olja, styr du vad luftfräschare är gjord av och undvika ytterligare kemikalier som används vid fabriken. Dessa luftrenare kan göras billigt och efter dina önskemål på storlek, form och doft.

Skapa en påse krossade och torkade lavendel blommor. Använd alla naturliga potpurri. Bakpulver är en utmärkt luftfräschare. Häll lite i en gammal strumpa och placera det under bilsätet.


Relaterade artiklar


hur man installerar en elektronisk tändning i en VW bugg
typer av spiralfjädrar
Bilen säljer guide
hur man byter stötdämpare & fjädrar på en BMW E30
hur sand och prime en bil
DIY oljebyte på en Honda
hur man installerar fordonsindustrin lamphållare
hur man byter camaro dimma glödlampor
hur man identifierar en 351 cleveland
hur man handlar i bilen när check engine lampan lyser