Varför utsätta kväve i däcken?

Varför utsätta kväve i däcken?

Att hålla rätt lufttryck i däcken är viktigt att körsäkerheten. Använda kväve för detta ändamål kostar oftast extra, men är det värt det? Kväve erbjuder fördelar som standard luft inte, och många har gjort övergången

Vad är Nitrogen?

Kväve är en torr, inert gas. Detta betyder att det inte bär fukt och smuts, vilket är möjligt med vanliga tryckluft. Även kväve är lättantändligt, så att den inte utgör en risk i händelse av brand eller allvarlig krasch.

Hjälp av kväve i däck

kväve har ökat i popularitet när det gäller däck inflationen. Kväve svalare, inte läcka genom gummi så snabbt och inte orsakar rost att bildas över tid på stål sladdar eller hjul. Alla dessa faktorer bidrar till en däckets livslängd och ett fordons säkerhet. Och med en kylare som kör däck som bibehåller rätt inflationen bättre, kan kväve förbättrar även bränsle ekonomin.

Kostar det extra?

I många fall däckåterförsäljare, bilförsäljare och verkstäder ta extra betalt för nitroge, ibland så mycket på $ 5 per hjul. Detta leder några att fråga om hjälp av kväve är verkligen värt det, eftersom regelbundet kontrollera dina däck "lufttryck medan du använder vanlig tryckluft erbjuder många av samma förmåner. Dock butiker som erbjuder allt kväve inflationen gratis, eller som en extra bonus vid köp av en uppsättning däck.

Var hittar kväve

Samtal lokala återförsäljare och verkstäder i ditt område, eller söka på nätet, att lära sig vem som bär kväve. Den kräver en speciell kväve kompressor, så inte varje butik beslutar att investera i utrustningen.

Upprätthålla kväve

När du återvänder för service på den plats där du köpte kväve, ofta de kommer att kontrollera och fylla på de nivåer , om det behövs, utan kostnad. Om du har en låg däck och inte hittar kväve i närheten, är det säkert att lägga till vanliga tryckluft till din kväve pumpade däck.


Relaterade artiklar


hur man byter vatten pumpen på en Toyota Supra
hur man initiera en BMW fjärr nyckel
Varför finns det olja i kylaren vätska?
vad är en översvämning förgasaren?
kia problem
däckdimensioner förklaras
hur man ändrar torkarbladen på en Toyota RAV4
vad är en GM-certifierad garanti?
vad är riktade däck?
hur man ökar gas körsträcka