Hur ofta ska du fett hjullager på trailer?

Hur ofta ska du fett hjullager på trailer?

Huruvida en släpvagn drar hästar eller en båt, beror säkerhet lasten inuti på riktigt underhåll av släpvagnens hjul lager. Smörjning av lagren måste göras regelbundet för korrekt fördelning av lasten och mekaniska integritet hjulen. Fel skött hjullager kan orsaka hjulen att lösgöra utan förvarning och orsaka skada på släpet, dess last, och kanske människor

Funktion

Hjullager är en viktig del av trailern kroppen. De hjälper stödja släpets vikt och hålla hjulen på axeln. Korrekt underhållna lager tillåter hjulet att snurra fritt utan onödigt stor friktion på släpvagnen axeln. Ett hjullager som har försummats så småningom läcker och försämras. Smuts och andra främmande föremål kan förorena lagren, orsak uppdelning av församlingen och eventuellt göra det möjligt för hjulet att lossna från axeln.

Tidsplan

Hjullager underhåll frekvensen beror på släpet typ, hjulstorlek, och den genomsnittliga lastvikten. Vissa tillverkare rekommenderar inspektion och smörjning en husvagn hjullager en gång per säsong, eller åtminstone var 10. 000 miles. Men Båttrailers med små hjul kräver ompackning varje 2. 000 miles. Generellt gäller att ju mindre däcket, desto snabbare hjulen snurrar, som sätter stress på lager. Frekvens också kan bestämmas genom att betrakta hur släpet som används och var den har färdats.

Överväganden

Under 2008 var kostnaderna för att ha detta jobb utförs av en professionell mekaniker ca $ 125 per axel, baserat på genomsnittliga prissättningen från tre olika butiker RV reparation i södra Kalifornien. Kommer dock trailer ägare som försöker detta jobb hemma spendera mindre än $ 100 i delar. Förfarandet kräver grundläggande mekanisk aptitude, och endast kräver hög temperatur fett, trasor, en släpvagn hjul Jack, en momentnyckel och en hammare. En bärande packare gör jobbet renare men är inte nödvändigt.

Identifiering

Hjullager design har varit oförändrad under de senaste 50 åren, och smörjning dem är enkel. Men innan du försöker här hemma, är det en bra idé att ha en servicemanual för din släpvagn med instruktioner för förfarandet. Hjulen måste vara korrekt åtdragas. Få en ordentlig trailer jack, och blockera alla däck på motsatt sida för att garantera din säkerhet när under vagnen.

Varning

Om din släpvagn dras alltför tung last eller har körts i terräng eller bogseras genom vattnet som täckte axlarna, är det en bra idé att utföra detta underhåll. En del tillverkare har glömt att smörja hjullagren innan leverans till återförsäljare. Att testa nya hjullager på släpvagnar för stark friktion, tryck på däcket efter att det har varit i bruk. Ett hett däck yta skulle kunna tyda på felaktig smörjning.


Relaterade artiklar


korrekt lufttryck i rotation
hur man läser Oldsmobile måla koder
hur du tar bort 3M akryltyp
hur man byter dodge kulleder
hur man byter strålkastare på en Buick Lucerne
bilbatteri problem
hur du tar bort eller ersätta en värmare kärna i en 1992 gmc jimmy
hur man köper nya skogsmaskinsdäck
hur säkert inspektera begagnade däck
hur man använder torr gas för att förhindra att vatten uppbyggd eller isbildning i din gas linje