hur man tvättar bilen som ett proffs

hur man tvättar bilen som ett proffs

Efter tvättning omkring tre tusen bilar åt Volvo återförsäljare, jag tror jag har kläm på hur man tvättar en bil. Det finns nyanser som är inlärda under loppet av detta är att inte kan hittas när du tvättar din bil med några veckors mellanrum.

När tvättar bilen i den professionella världen, det tar ungefär tio minuter från start till mål med två personer, och cirka 15 minuter med en person. Om bilen är något annat än fläckfritt, kan kunden bli upprörd, och som aldrig ser bra ut. Här är hur man ska uppnå den sortens resultat på ditt eget fordon.

Du behöver:
Två Tvätta vantar, en bra och en för de smutsigaste delar
. Tvätta svamp.
Biltvätt tvål.
Hink.
Slang.
Bug och Tar Remover (tillval).
Bromsdamm Remover (tillval).
Sämskskinn eller handduk.
Pappershanddukar (tillval).
Fönsterputsare (tillval).


1.
Första steget för att tvätta någon bil är att parkera den i skuggan. Detta är ett ganska viktigt steg, men om du av någon anledning finns det ingen skugga, vänta tills solen nästan går ner, eller för en mulen dag.
2.
Börja med att sätta tvål i hinken och sedan fylla den med vatten. Du kanske frestas att lägga mer tvål i hinken än rekommenderat, men detta innebär inte riktigt vilken bil som renare, och det gör det svårare att tvätta bort det. Stick med tvål s rekommendationer för tvål-till-vatten-förhållande.
3.
Spraya vatten på alla av bilen som din skölja bort det, kyler ner detta metall-och sköljer bort yttre skikt av smuts. Det skapar också en stor smörjande lager för att hjälpa till att lyfta ingrodd smuts så att du kan skölja bort det senare.
4.
Nästa, ta din tvätt mitt eller svamp. Jag föredrar mitt, det är en bra idé att få en allt-bomull mitt för att minska repor. Starta sedan på ena sidan, på toppen. Tvätta halva taket, sedan vindrutan, sidorutorna och bakrutan. Om du inte kan nå taket eftersom du äger en SUV, investera i ett steg pall med gummi halkskydd steg eller en tvätt vante på ett handtag. Se till att du lyfter upp din vindrutetorkare att få under dem.
5.
Gör sedan huven, framifrån, framskärm, sidodörrar, bakre kvartalet panel, och bak på ena sidan. Denna metod gör att du tvätta den renaste delen av bilen först innan han flyttade till mer smutsiga miljöer. När sökningen är klar, gå tillbaka under din fendrar och paneler rocker med din "dåliga" mitt.
6.
När du är klar med den sidan, skölja av med slangen, och åter Blöt på andra sidan medan du har slangen i handen. Upprepa proceduren på den sida som du har ännu att göra.
7.
Kontrollera sedan att se om du missat något fel på framsidan. Om det finns fel på framsidan, ta din Bug och tjära Remover och spraya den på framsidan, sidospeglar, och vindrutan. Använd din svamp för att ta bort buggar, skölj sedan bort det.
8.
Det sista steget är att göra hjulen. Om du har remover bromsdamm, spreja på hjulen på ena sidan och flytta till andra sidan och spraya dem. Flytta tillbaka till den första hjulet du sprutade och börja tvätta den med din "dåliga" mitt. Håll slangen med dig och skölj av varje hjul när du är klar med det. Se till att du tvätta dina däck också, och glöm inte "undersidan" av hjulet. Det bidrar till att sitta på huk när du tvättar så att du kan se vad du gör.
9.
Nu torka bilen med sämskskinn eller all-handduk. Börja längst upp och flytta ner, precis som du tvättade det. Om du stöter på områden som fortfarande har smuts på dem igen tvätta dem med lite armbåge fett, re-skölj och åter torrt. Oroa dig inte torka dina hjul.
10.
Den del av bilen du tillbringar merparten av din tid att titta på är faktiskt vindrutan och andra fönster. Även om det inte tekniskt del av tvättar bilen, det är alltid bra att rengöra din Windows när du gör det. Börja med insidan, och kontrollera att du torkar det riktigt bra med pappershanddukar för att minska imma på kalla morgnar.

Tips och varningar


 • Skölj mitt ofta i hinken för att hålla de repar bilens finish.
 • Metodiskt använder ett fram och tillbaka på varje panel, som en skrivmaskin. Att ha ett system minskar risken för att missa en plats, vilket är mycket irriterande när du sköljer bilen av.
 • har en kompis hjälpa dig, så du kan göra båda sidor samtidigt!
 • Om du tycker att tiden, vaxning ditt fordon en gång var tredje månad kommer att göra mer gott för bilens finish än att tvätta den varje vecka.
 • Använd inte diskmedel eller något annat än tvål speciellt för bilar för att tvätta din bil-du tar bort vaxet på fordonet och eventuellt skrapa. Spendera pengar nu för att spara en massa pengar senare!


 • Relaterade artiklar


  tips på att återställa läder bilsäten
  syntetisk motorolja vs vanlig olja
  hur man tvättar golvmattorna i bilen
  hur man sparar pengar på gas
  hur färgton fönstren auto glas
  vad är orsakerna till vibrationer i bilar?
  det bästa sättet att rengöra en bilmotor
  hur du tar bort tråkig färg på huven av fordon
  ordentlig bildäck montage
  när du ska byta bränsle filter