hur man limma vinyl tyg till en auto instrumentpanelen

hur man limma vinyl tyg till en auto instrumentpanelen

Sedan uppfinning i början 20th century, har bilar varit en symbol för stolthet och status för bilägare runt om i världen. Från motorförändringar delar till klädsel, producerar bilindustrin hundratals nya produkter varje år för att hjälpa ägarna bearbeta och förbättra sina bilar. Dashboard täcker är en populär produkt för att bevara din instrumentbräda och hålla den letar nytt, men de kan vara dyra. Täcker din instrumentbräda med vinyl tyg är ett enkelt och effektivt sätt att skydda din bil och din plånbok.

Du behöver:
Vinyl tyg
. Lim.
Penna.
Sax.
Ren trasa.


1.
Bestäm vilken typ av vinyl tyg är bäst för din dashboard. En tung, väderbeständig vinyl, som t. ex. marin kvalitet tyg, fungerar bäst för de flesta fordon. Om du bor i ett kallt väder klimat, en vinyl som är resistenta spricka är viktigt. Ditt fordon kommer att utsättas för väder och vind, så en vinyl som är bleka och fläcktålig också nödvändigt för att maximera livslängden på din anslagstavla omslaget.
2.
Torka instrumentbrädan med en ren trasa. Föroreningar såsom smuts, rök och avgaser kan bekläder insidan av din bil, och en ren streck är viktig för att bifoga din vinyl. Du kan använda en renare konstruerade för plast vid behov att ta bort envisa smuts.
3.
Putsa vinyl för att passa din dashboard. Lägg vinyl framsidan nedåt på instrumentpanelen och spåra runt den med pennan. Mark eventuella öppningar eller områden spårvidden på din vinyl, som du kommer att behöva skära ut dessa så att de inte omfattas av vinyl. Skär försiktigt längs raderna, om du trimmat vinyl över instrumentbrädan och kontroll för korrekt passning före limning det.
4.
Välj rätt typ av lim för ditt fordon. Många typer av lim finns för vinyl, men du behöver välja ett som rekommenderas för både omslag och plasten i instrumentpanelen. Spray lim kommer att ge dig de mest jämn täckning, så spraya ett tunt lager över hela instrumentbrädan enligt paketet riktningar.
5.
Lägg ut instrumentpanelen, se till att trycka om ordentligt och jämnt över limmet. Börja med att trycka på vinyl i området närmast vindrutan och arbeta dig tillbaka mot ratten, dra i materialet hårt och jämna ut alla ringar som du går. Att arbeta i en riktning kommer att förhindra att luftbubblor mellan vinyl och bindestreck. Applicera extra lim om det behövs för en tight passform.
6.
Låt limmet som under minst 24 timmar innan du flyttar ditt fordon. Att ge självhäftande gott om tid att ställa kommer att se till att det finns en stram band och kommer att avskaffa alla rullande eller skrynklas i din nyligen tillämpas instrumentpanelen täcka.

tips och varningar


 • Kontrollera att du väljer ett tyg färg som matchar inredningen i ditt fordon. Det kan vara frestande att välja en livfull, rolig vinyl, men om du någonsin tvingas att sälja din bil, en instrumentpanel som inte matchar kan drastiskt minska andrahandsvärdet på din bil.
 • aldrig limma i ett slutet fordon. Självhäftande ångor kan vara överväldigande, så rulla ner dina fönster och arbeta på fordonet på en väl ventilerad plats för att förhindra sjukdom.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter olja i en 2005 Dodge Durango
  hur man gör en enkel bil täcka
  hur du kontrollerar och blåsa bildäck
  hur du tar bort bugg rester från bilen fram och grill
  felsöka problem servostyrning
  hur ofta rengör du K & N filter?
  hur du tar bort lukt från din bil
  fordonsindustrin avgiftssystem problem
  hur man byter en ljuddämpare på en Dodge 3500 Diesel
  hur man håller en bil från att bryta ner