hur man kan förbättra gas körsträcka på en ford explorer

hur man kan förbättra gas körsträcka på en ford explorer

Dyr gas orsakar föraren att begrunda förbättra fordonets körsträcka. Ford Explorer är en SUV som infördes 1991 för att ta över platsen för Ford Bronco. Enligt Fuel Economy. gov, får Explorer om 13 till 14 miles per gallon i staden och 18 till 19 på motorvägen beroende på modell. Med enkla ändringar på din körstil och fordonsunderhåll, kan du öka din Explorers körsträcka

Du behöver:. . .
Fordonsunderhåll


1
Ändra körstil. Påskynda långsammare och använda bromsarna mindre är det bästa sättet att förbättra gas körsträcka. I stället för att påskynda och bryter hårt på ett bromsljus, förutse stanna i förväg och ta bort foten från gaspedalen för att sakta stannar. Tryck sakta ner på gaspedalen för att accelerera. Vid körning på motorvägen, använd farthållaren på 60 till 70 mph.
2.
Håll dig uppdaterad om allt underhåll. Alltid byta olja i tid och se till att andra vätskor på den nödvändiga nivån. Ford har en Fuel Saver paket på deras återförsäljaravtal som innehåller en olja och oljefilter, toppen för alla vätskor, däck lufttryck check, däck rotation, bromssystem kontrollera och slang check.
3.
bort övervikt från Explorer. Trots att Explorer är en robust SUV, bör du ta bort extra vikt från insidan och sport rack utrustning från taket på fordonet. Rack på toppen av Explorer göra fordonet mindre aerodynamisk. Extra vikt gör att motorn arbeta hårdare för att driva en redan stor SUV.
4.
Undvik att köra i rusningstrafik när trafiken är långsam. Under rusningstid, bilar på tomgång på motorvägen och engagera sig i en stop-and-go körstil. Denna typ av körning minskar körsträckan, eftersom det liknar stadskörning och Explorer använder gas men inte resa långt.


Relaterade artiklar


hur man byter olja i en 50cc dirtbike
typer av däckslitage
gör det själv Autosökning uppåt
däck betyg definition
Hur du laddar ett bilbatteri säkert
hur man förbereder en kromad stötfångare för målning
hur man byter olja och filter på 06 Chevy Cobalt SS
hur man kan hoppa en bil med startkablar
som bromsbelägg är bäst?
hur du hittar den bästa motorolja