hur man byter en Subaru Outback stuga luftfilter

hur man byter en Subaru Outback stuga luftfilter

Tekniken för att byta luften i kabinen filtret i Subaru Outback har förenklats från tidigare modeller tillverkade mellan 2000 och 2004. Det är dock fortfarande inte en av de lättare bilmärken att ersätta luften i kabinen filtret på. Det är viktigt att byta luften i kabinen filter för att optimera kvaliteten på luften inne i hytten passagerare i fordonet. Det kommer också att göra det möjligt för A /C och ventileras luften att flöda in i hytten mer fritt. Byte av filtret var 15. 000 miles eller minst en gång om året är en del av ordinarie uppgifter underhållsprogram som anges i serviceintervallet schemat för fordonet.

Du behöver:
kryssmejsel
. Platt skruvmejsel.
Byte stuga luftfilter.


1.
Öppna handskfacket och ta bort allt innehåll. Dra instrumentbrädan panelen från höger i handskfacket. Använd platt skruvmejsel för att hjälpa bända panelen bort från tankstreck om det behövs.
2.
Koppla ur proppen strängen på höger sida av handskfacket. Släpp kartnålar innehar handskfacket gångjärnet. Använd Phillips-skruvmejsel för att skruva i centrum skruven i stiften ungefär 1 /4 av en tum, och dra sedan stiften av bända med platt skruvmejsel.
3.
försiktigt trycka in på varje sida av handskfacket för att avsätta den övre stannar handskfacket från spåret spåren. Avsätta en sida i taget, och sedan låta handskfacket falla ner.
4.
Avlägsna de tre skruvarna på höger sida av instruktionsboken hylla med hjälp av en Phillips-skruvmejsel . Skjut instruktionsboken hylla ur position och ta bort.
5.
Dra ut tre fästskruvarna som håller filterhuset fäste, och sedan ta bort fästet. Flytta ljuddämpande isolering från filterhuset lock.
6.
Tryck in på de fyra klämmorna på framsidan facket och dra sedan i kabinen luftfiltret ut magasinet. Ta bort det gamla filtret från facket, som noterar luften indikatorn flödespilen på sidan av det gamla filtret.
7.
Placera det nya filtret i facket, vilket gör att den sitter och säkra i facket på rätt sätt och att luftflödet går åt rätt håll enligt pil.
8.
Sätt in filtret och facket montering i filterhuset tills alla klipp snäpper plats. Byt ut resten av handskfacket församling genom att vända avlägsnandet.

Tips och varningar


 • den tidigare modellen Outbacks, det finns mycket mer skruvar, clips och kabelstammen anslutningar som du måste plocka isär för att komma åt den dubbla filter. En bra reparationshandbok specifika för ditt år och modell Subaru kommer att illustrera den exakta förfarandet för att utföra uppgiften på rätt sätt.


 • Relaterade artiklar


  bästa typ av bilbatteri
  syntetisk olja myter
  hur du tar bort streck från en Buick Reatta
  hur man gör en lätt utrustad bil täcka
  hur man byter transmissionsolja i Toyotas
  hur man byter luften i kabinen filter på en Hyundai Elantra
  det bästa sättet att rengöra auto mattor
  definition av anpassning
  hur att rensa ut en bil radiator
  hur svalna en överhettad motor