hur du tar bort färg stänk från en automatisk

hur du tar bort färg stänk från en automatisk

Det finns flera skäl till varför du kanske hitta färg stänk på bilen. Om ditt hus var målat eller en granne målade sitt skjul medan bilen var på uppfarten, så du kan vakna till finna måla stänker dekorera huven. Med lite hårt arbete och ansträngning kan du enkelt ta bort färg stänker

Du behöver:.
Förpackningstejpen
. Tvättsprit.
Rengör bomull handdukar /dukar.
Goo Gone.
Clay bar.
Tvål.
Vatten.
Vax.


1.
Isolera den plats där färgen stänker är genom att täcka området med förpackningstejpen. De produkter du använder kan skada tydlig överrock färg som används på ditt fordon, men detta kommer att minska risken för att detta sker. Så länge du är försiktig, du bör inte göra någon skada på auto.
2.
Placera tvättsprit på alla färg stänk och gnugga alkohol med en ren handduk eller trasa. Ju hårdare du gnuggar, desto mer färg lossnar din bil. Du kan också försöka skrapa på ytan av färgen med nageln, när den väl smörjs av alkohol.
3.
bort mer färg stänk genom att tillämpa Goo Gone. Goo Gone har en självhäftande egendom som tar bort färg utan att lämna några klibbighet eller rester. Den har också en ren, fräsch doft och är lätt att rensa bort. Applicera Goo Gone till färgen splatter, låt det sitta en stund och sedan torka bort det.
4.
Använd en lera bar för att ta bort all färg stänker kvar, om du har någon. Clay barer finns från de flesta återförsäljare, men du kan också hitta en från vissa bildelar butiker. Leran Baren är täckt i en extremt klibbiga ämne som peeling färgen stänker precis utanför bilen.
5.
Rengör bilen med tvål och vatten för att avlägsna alla spår av de produkter som används för att ta bort färgen stänker. Låt bilen lufttorka, eller försiktigt polera bilen ren med en torr trasa. När bilen torkar helt, tillämpa en beläggning av vax till ytan för att skydda det arbete du just gjorde.

Tips och varningar


 • Du kan också försöka använda bensin eller terpentin för att ta bort färgen stänker genom att gnugga den mot färgen tills den skalar av. Skölj bilen bort med varmt vatten och polera torrt.
 • Var mycket försiktig när du använder lera baren på grund av dess klibbighet. Om du släpper det på marken, släng bort den och använda en ny eftersom det kommer att överföra smuts på din bil.


 • Relaterade artiklar


  hur fjädringssystem arbete
  hur mycket transmissionsolja lägger jag i min bil?
  bilbatteri felsökning
  Syftet med en varvräknare
  hur man rengör gul strålkastare
  hur du ändrar bromsbelägg och rotorer på Honda Civic
  oljefilter instruktioner
  hur korrekt tvätta och detaljer bilen
  hur man gör ett oljebyte på Toyotas bilar
  Mercedes Car Care tips