bilpolish vs glasyr

bilpolish vs glasyr

Bil polermedel och glasyrer är huvudsakligen avsett att göra samma sak: Ge din bil måla en bättre glans. Men åstadkommer de det målet i två mycket olika sätt. När du letar efter en överlägsen glans, måste du fundera på vad färgen behöver

Överväganden

Den viktigaste sak att tänka på när man väljer mellan en polsk eller en glasyr är den nuvarande skick färgen.

Medan ingen mängd av polering eller glasering kan helt reparera skadade eller dåligt tillämpas färg, kan dessa produkter ta bort eller reparera ytskador till ett bra lack. Ett svårt vittrade fabrik färg jobb kan vara för tunn för att polera ut, kräver en ny lack. Men en ganska ny lack, eller bil frisk från fabriksgolvet exempelvis inte behöver den aggressiva färgborttagning finns i en polska, och en glasyr kan vara i ordningsföljd.

Fördelar

Den största nyttan med polering är undanröjandet av oxiderade färg för att återställa de rika fabriken färg. När detta är genomfört en kvalitet vax kommer att behålla glans.
Glasyrer, å andra sidan, tenderar att vara mycket mindre aggressiv och används för att täta ytan repor i samband med hård gnidning föreningar och slitage. Detta resulterar i en jämn, skyddad färgytan.

Funktion

Bil polerar bort oxiderade färg för att avslöja ren färg. De gör detta med lösningsmedel som blandas med fina slipmedel att skura ytan ren. Som ett resultat kan det ta fin yta repor och ger färgen själv en mjukare yta av ännu avlägsna några av de apelsinskal effekten finns i

Glasyrer inte ta bort färg. De förbättrar glans genom att ta bort smuts med lösningsmedel, och genom att fylla fina yta repor med harts. Resultatet är en ökning av ytjämnhet och bättre skydd mot väder och vind.

Effekter

Effekter associerade med polish innehålla en permanent förbättring för den totala smidigheten i färgen. Genom att ta bort de oxiderade ytskikt av färg och Avtrubbning föroreningar, en jämnare yta resultatet. Som en följd av den underliggande färgen yta som nu är utsatt kommer snabbt oxiderar om inte tät och skyddad.

Glasning sälar och fyller ytan repor. Detta resulterar även i en smidigare, mer skyddad yta. Kommer dock skadad måla fortfarande under glasyren och leda till en avmattning av den ytan glans, liksom lacken.

Sammanfattning

Det bästa valet beror på vad du försöker åstadkomma. Om du har en gammal, bleka lack, kombinera en polska och en glasyr kommer att göra underverk för din bil. Men om du har en nyare bil med bra färg, en glasyr kunde ett bättre sätt att lägga till skydd och glans.


Relaterade artiklar


Hur DROP ett oljetråg på en Lincoln Town Car
hur du vaxa bilen till en skina
hur man ändrar bromsbelägg på Lexus LS 430
bil vaxbehandling produkter
hur man rent vatten fläckar på bilrutor
hur man förbereder du bilen för vintern
hur du köper R12 freon
hur man köper emblem Honda bil
typer av diffbroms
hur man byter camaro dimma glödlampor