Varför är min check engine lampan?

Varför är min check engine lampan?

Med "check engine" lampan på, skulle fordonsindustrin tekniker har att fastställa orsaken från en relativt lång rad faktorer, från oskadliga för allvarliga

Historia

1981, med spridningen av omborddiagnos (OBD), krävde federal lag varje bil ska ha en standard "check engine" light-funktionen att övervaka nivån av utsläpp från fordon.

Identifiering

"check engine" lyser varierar från bil till andra. De skulle kunna stavas "check engine", "service motor snart" eller representeras av en skildring av en verklig fordonets motor.

Betydelse

Den är aldrig tillrådligt att undvika att "check engine" light när den är på som du kan tillåta skada i den utsträckning man kanske måste byta hela motorn.

Diagnostik

För att ta reda på varför "check engine" tänds, har mekanikern att hämta ett problem kod inloggade i bilens datorminne hjälp av ett diagnostiskt läsare. Detta beror på en federal lag år 1996 som krävs biltillverkare i USA att uppgradera till OBD II, ett mer sofistikerat system som kräver diagnostiska tester.

reparation /utbyte

Baserat på vad de diagnostiska testerna avkastningen, den typ av och kostnaderna för reparation eller utbyte varierar. Det kan innebära en vakuumslang, sensorer syre eller katalysatorn.


Relaterade artiklar


korrekt användning av momentnyckel
hur man byter tändstift på en 2.4l motor
Byte av bromsbelägg tips
hur du lagrar däck för lång tid
användningsområden för gamla däck
förbättra gas körsträcka på en Toyota Land Cruiser
hur man återställer indikatorn olja liv på en 2005 - 2008 Chevy Cobalt
Vilka är symtomen på en dålig 02-sensor?
vad rengör & polerar dekaler på en husbil?
hydraulcylinder delar