Hur kan jag ändra tändstiftet i en chevy banbrytande?

Hur kan jag ändra tändstiftet i en chevy banbrytande?

Det är viktigt att ersätta tändstift på din Chevrolet Trailblazer varje 20. 000 eller 30. 000 miles för att bibehålla motorns prestanda och bränsleekonomi. Men om du mest kör din Trailblazer på grusvägar, vid låga hastigheter och tomgång motorn under längre perioder, är det en god idé att kolla tändstiften och resten av tändsystemet tidigare. Här är hur du tar bort och installera en ny uppsättning tändstift korrekt som en del av ditt fordons planerat underhåll

Du behöver:.
Ren, fuktig trasa.
Pappershanddukar.
Hårtork.

Ta bort

tändstiften

Ta bort Luftrenarenhet från toppen av motorn för att få tillgång till alla tändkablarna, om det behövs. Dra ut det första tändstiftet genom att vrida och dra kabeln boot. Om du har en Trailblazer med en 4. 2L motor, dra tändspolen elektriska kontaktdon och skruva isär batteriet fästbulten, dra sedan tändspolen från topplocket. Arbeta med ett tändstift i taget för att förhindra blandning av sladdar eller rullar.

Rengör den stomme runt tändstiftet från smuts och skräp om det behövs. Använd tryckluft eller en cykel luftpump. Detta kommer att hålla föroreningar från att komma in i förbränningsrummet när du tar bort tändstiften. Nu skruva ut tändstiftet från topplocket med hjälp av en spärrfunktion, spärrade förlängning och ett tändstift uttag. Om tändstiftet verkar fastnat, spraya botten av tändstiftet med penetrerande olja eller silikonspray efter produktens instruktioner.

Installera nya tändstift

Gap tändstiftet med hjälp av en kabel med kaliber känselspröt. Om det behövs, samråda med Vehicle Emissions Control Information (VECI) etikett eller bilen instruktionsbok för korrekt gap specifikationen för din Trailblazer modell. Den VECI etikett i motorrummet på den övre kylaren stöd, brandvägg eller nära staget tornen.

Montera tändstiftet för hand med hjälp av tändstiftshylsor och spärrfunktion förlängning. Dra sedan åt kontakten med spärrfunktion, men inte för hårt det. Installera tändkabeln och se till att kabeln boot snäpper på plats över kontakten terminalen. Om du har en 4. 2L motor modell, installera tändspolen över pluggen och dra spolen fästbulten, sedan in spolen elektriska kontakten. Ta bort och installera resten av tändstift enligt samma förfarande. Sedan ersätta Luftrenarenhet om du var tvungen att ta bort den.


Relaterade artiklar


Hur fungerar en bil fungerar bromssystem?
gör det själv strålkastare restaurering
hur man använder djupcyklingsbatterier
förklara däckdimensioner
orsakerna till koppning däck
typer av spiralfjädrar
hur buff högblank akrylfärg
hur man kan stoppa rost genom inkapsling
hur man identifierar en Subaru-motor av vin
hur man rengör din Autos fälgar / hjul