Hur fungerar en dieselpump arbete?

Hur fungerar en dieselpump arbete?

Vad är en dieselpump?

En dieselpump fullständiga namn är en diesel insprutningspump, och som namnet antyder, är ansvarig för att injicera in bränsle i cylindrarna bränning av dieselmotorer. Det är viktigt att komma ihåg att till skillnad från bensinmotorer, gör dieselmotorer inte använda tändstift kunde antända bränsle i skottlinjen cylindrar. De förlitar sig helt på hög komprimering trycket av bränslet i cylindern leda till förbränning. Som ett resultat av diesel insprutningspumpar är oerhört viktiga och måste byggas tufft att producera kompression på upp till 15. 000 psi nödvändigt för motorns funktion.

Distributör insprutningspumpar

Distributör dieselinsprutning pumpar kallas också roterande injektion pumpar. De består av en ihålig cylinder kallas en rotor som sitter på en cam som ansluts till hamnarna i distributören huvudet. Rotorn sitter mellan bränning cylindrarna i motorn, och har ett litet hål i ena sidan. Till skillnad från en gasmotor, detta är distributör mer lik en förgasare i det att den pressar blaster bränsle genom att rotorn i tid med uppgång och fall av motorns kolvar. Sitter på en cam som det är, rotorn roterar mot bränning cylindern när det handlar om att brand, anpassar sin hål med hamnen på sidan av cylindern, och sprayer i bränslet precis i tid för förbränning, innan du slår igen mot nästa cylindern att upprepa processen.

Inline insprutningspumpar

Inline diesel insprutningspumpar var bland de första design som ska skapas, och anses i allmänhet mycket effektiva. De innefattar en layout som liknar den verkliga motorn. En cylinder av pumpen ligger ovanpå var och en av motorns cylindrar bränning. De har även en uppsättning kolvar som motorn, men i pumpen kolvarna peka nedåt medan motorns kolvar peka uppåt. En roterande cam ligger ovanpå längden på pumpens cylindrar och ansluts till motorns serpentin bälte. Ett bränsle linje ansluter på sidorna av varje pumpens cylindrar. Om motorn startas, stängs cam på pumpen tvingar en kolv nedåt efter varandra i exakt samma ordning som kolvarna i motorns cylindrar bränning. Varje pump kolvkrafterna bränsle i motorn i ett högt koncentrerad spray. Detta i kombination med motorns luftintag design skapar den nödvändiga kompressionen i skottlinjen cylindrarna för förbränning. När pumpen kolvarna dra tillbaka, drar enkla sug mer bränsle från raderna i pumpens cylindrar.


Relaterade artiklar


tips på auto fönster toning
syntetisk olja-och nackdelar
Ford Expedition underhåll
hur man ändrar generatorn på en Hyundai Tiburon
hur du tar bort förarsätet från en Cheva Silverado
hem botemedel för att ta bort repor på bilar
12v batteri underhåll
hur man byter en Dodge, Plymouth chrysler backspegel
hur man ansluter ett batteri anbud
12 volt batteri underhåll