Hur ändrar jag i kabinen luftfiltret på min 2003 honda?

Hur ändrar jag i kabinen luftfiltret på min 2003 honda?

Stugan luftfilter i 2003 års Honda Accord är enklare att byta än tidigare versioner av modellen. Hytt luftfilter har integrerats i import bilar för en stund längre än i inhemska varumärken. De filtrerar luften som kommer från motorrummet in i passagerarutrymmet hytten på fordonet. De hjälper också A /C enhet fungerar bättre. Ett igensatt filter kan leda till att luften är sex gånger mer förorenad inne i bilen än luften utanför. Se underhållsschema för din 2003 Accord att lära rekommenderade intervall för byte av filter.

Tillgång till filter

Accord i slutet av 80-talet och tidigt 90-tal krävs att ta bort handskfacket och sedan ta hälften av passagerarsidan instrumentpanelen isär för att komma åt filtret. Men har den moderniserade 2003-versionen av modellen enklare stuga luftfilter byten och kräver inga verktyg för att slutföra uppgiften.

Efter öppnandet handskfacket och sedan ta bort innehållet, lossa stopparmen ligger på höger sida. Detta unsnaps enkelt sin fixeringsbygeln från boxen montering.

Att nå upp mot toppen av rutan på varje sida, tryck försiktigt inåt så flexibel sidor kommer att kollapsa något att avsätta rutan guider från spåret spåren. Detta gör det möjligt rutan för att släppa ner till brädan och du får då tillgång till stugan luftfilterhus.

Byta filtret

filterramen av kabinen luftfiltret sitter bakom hängande handskfacket. Dra filterramen ur huset. Det kan ta en vickar. Filtret sitter inuti filterramen och har en riktning luftflöde. På sidan av filtret är en stämplad pil för att illustrera detta. Riktningen på pilen skall peka nedåt för det nya filtret när det är installerat i filterramen. Ta bort det gamla filtret från filterramen och placera den nya i dess ställe. Om det är extremt dammiga, smutsig eller täckt av skräp, skulle det inte vara en dålig idé att ta hjälp av en butik VAC eller tycker om att städa ur stugan luftfiltret facket. Se det nya filtret sitter ordentligt i ramen och sätt tillbaka ramen och filterenheten tillbaka in i filterhuset tills spärren låses på plats.

Höj handskfacket uppåt och tryck in sidorna igen för att sätta tillbaka den övre guider till spåret spåren. Sätt tillbaka stoppa armen och sedan ersätta innehållet i handskfacket.

Underhållsplaner

De äldre versionerna av Honda Accord anställda två filtersystem. I 2003 kräver bara en. Detta är inte bara ett lättare byte för det omtvistade tekniskt, men ett kvalitetsmärke filter kommer också att erbjuda dig två gånger den rekommenderade tjänsten gånger. De äldre filter rekommenderades att bytas var 15. 000 miles eller en gång om året. Ett bra filter, antingen från återförsäljaren eller ett populärt namn eftermarknaden, kommer att pågå upp till 30. 000 miles eller vartannat år på 2003 Accord. Förstå att smutsen och dammiga vägar eller High City reser kan kräva mer frekventa ändringar. Stugan luftfilter bör kontrolleras minst en gång om året och bytas vid behov. Detta kommer att hjälpa till att optimera luft inuti passagerarutrymmet hytten och hjälpa till att förhindra andas in skadliga allergener och föroreningar.


Relaterade artiklar


hur man installerar fordonsindustrin lamphållare
hur du ökar dina bilar bränsleekonomi upp för 20 procent per år
diy auto interiör
hur man rengör gul strålkastare
sandblästring tips
Mercedes Benz underhåll
hur man sätter gnista trådarna på en Toyota Celica
hur man rengör en Audi TT MAF-sensor
DIY: Rengöring bränsleinsprutningar
smog check krav