vad är riktade däck?

vad är riktade däck?

Välja nya eller ersättande däck kan vara utmanande. Däck ska passa din körstil och de typiska vägförhållanden du kommer att möta. Ett däck finns som tillval är riktad däck

Identification

Directional däck har konstruktion och trampa konstruerat för att rotera i endast en riktning. De kallas också "enkelriktade" däck. Riktad däck har en pil med ordet "rotation" på däcksidan som visar rätt rotationsriktning.

Funktion

Directional däck har laterala spår i slitbanan som bildar en V-formad mönster. Slitbanan mönstret är avsett att kanalisera vatten från mitten av däcket passiv som däcket roterar.

Fördelar

Directional däck har en högre motståndskraft mot vattenplaning. Den V-formade mönster kommer att ta bort vatten från under däcket snabbare än vanliga slitbanemönster.

Överväganden

Directional däck skall monteras på bilen och hjulet så att de vänder åt rätt håll. Riktad däck kan inte flyttas till andra sidan av ett fordon utan att tas bort från kanten, vände upp och återmonteras.

Varning

När du köper riktad däcken, se till att de är monterade för att rotera i rätt riktning. Riktad däck monterade bakåt kommer att minska dragning, speciellt under torra förhållanden.


Relaterade artiklar


hur reparera en värmare kärna i en Jeep Cherokee
hur detaljerat din Dodge eller Plymouth neon
hur gör jag rent säkerhetsbälten?
Felsökning av takbelysning på en GMC jimmy
vad är en GM-certifierad garanti?
hur man byter en Chevrolet överföring filter
Toyota oljebytesintervaller
hur man kan börja spara pengar på din bil
hur man byter den främre stötfångaren på en Toyota Tacoma
hur man byter Honda Element filter kabinluft