smog check krav

smog check krav

EPA sätter federala luftkvalitetsnormer för stadsbefolkning områden. I ett försök att uppfylla dessa standarder, är biltillverkarna skyldiga att utrusta bilar med anordningar för att minska avgasutsläppen. Många stater bidra till att säkerställa att utrustningen underhålls på rätt sätt genom uppdrag smog kontroller

Krav

Smog inspektion kontroller har nu i uppdrag i de flesta stater och kräver äldre bilar (oftast mer än sex år) som skall testas med licensierade stationer för att bestämma föroreningsnivåer avges av bilavgaser. Frekvensen av provningen skall bestämmas enligt den modell och ålder på fordonet.

Certifikat

Autos möte ren luft krav utfärdas ett intyg som lämnas med den årliga registreringen. Bilar inte klarar provet ges en tidsfrist för reparation och omprovning.

Stat-Operated Inspektioner

De flesta stater använder garage och privat drivna kontrollcentrum tillstånd att genomföra kontroller och utfärda certifikat. Andra stater (t. ex. Kalifornien) har inrättat ett system för statligt drivna stationer.

Undantag

Lätt befolkade länen är undantagna från auto smog testkrav. De flesta stater även undanta motorcyklar, husbilar, hybridbilar, el-och dieseldrivna bilar och små (under 14. 000 u00A3. ) Naturgas fordon.

Special Vehicles

Fordon gjorts före början av 1980 (eller 1975 i Kalifornien) är också undantagna från provningsdokumentation i många stater. Modern anpassade och importerade bilar är inte undantagna från kontroll.


Relaterade artiklar


Hur återvinner jag bildäck?
hur man byter en fläktrem
hur ställa in tiden på en 383 chevy motor
hur man använder tvättsprit att avfrosta vindrutan
hur man ändrar vindrutetorkare på en Hyundai Accent
hur man byter motorolja på Honda Civic
Keyless inträde fjärrkontroll instruktioner
hur du tar bort vanliga fläckar i läder bilbarnstolar
hur man kan kontrollera däckets slitbana
DIY: hur man i detalj en bils interiör