hur man skär den bakre fjädrarna på en Mustang

hur man skär den bakre fjädrarna på en Mustang

Styckning en Mustang Springs är ett billigare alternativ till att köpa och installera sänkningsfjädrar, som kan kosta flera hundra dollar. Bara klippa dem är gratis och kommer att resultera i en lägre suspension. Detta ser inte bara bra, men bidrar till en bättre hantering genom att sänka tyngdpunkten och hårdnande upphävandet

Du behöver:. .
Jack
Pallbockar.
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Vinkelslip med 4-tums kapskiva.
Maskeringstejp.
Sprayfärg.


1.
Lossa muttrarna på bakhjulet. Hissa upp den bakre delen av bilen och placera säkert på pallbockar. Ta bort båda hjulen.
2.
Ta bort swaybar klämmorna på båda sidor om bilen är utrustad med en bakre swaybar. Ta bort broms fästet line support. Hissa upp axeln för att placera lasten på chock och placera en domkraft under den. Ta bort den nedre chock bulten släpper domkraften långsamt och låt fjädring sloka.
3.
Bort våren. Du kan behöva trycka ner på axeln så att tillräckligt med frirum och sparka på våren så att det lossnar.
4.
Flytta våren till en arbetsbänk eller ett öppet område. Börja med att ta bort hälften av en spole i taget så att du inte klippa fjädrarna för kort. Du kan ta bort mer, men vara säker på att du inte tar bort för mycket. Du kan alltid klippa mer av, men du kan inte lägga tillbaka ringar som har tagits bort.
5.
Markera var du vill klippa våren med en bit maskeringstejp. Mark både fjädrar samtidigt medan de ligger bredvid varandra för att se till att du skär exakt samma mängd bort av varje vår för att undvika en ojämn höjd.
6.
Säkra våren i ett skruvstäd eller något liknande. Klipp fjädrarna på bandet märket med en vinkelslip som har en 4-tums kapskiva installerat.
7.
Jämför de två fjädrarna efter att de har sänkts för att se de är samma höjd.
8.
Måla fjädrarna med en hög kvalitet sprayfärg för att skydda dem från rost och få dem att se nya igen. Du kan även måla dem röda eller blå för att få dem att se ut som eftermarknaden sänkningsfjädrar.
9.
Tillbaka fjädrarna i baksidan av borttagning och sänka bilen till marken. Låt fjädring lösa. Om bilen inte är tillräckligt låg, upprepa proceduren och ta bort ytterligare en halv spole tills du har önskad höjd.

Tips och varningar


 • Vinkelslipar kan binda upp som metall börjar separat, så var beredd på alla plötsliga rörelser från kvarnen. Dessutom kan våren flyger bort från kvarnen. Använd ögonskydd, skinnskodda och en långärmad tröja för att skydda dig från gnistor och bitar av flygande metall.


 • Relaterade artiklar


  Hur lång tid motorolja i marken?
  hur man köper däck, gör däck sista och inspektera din egen däck
  hur man använder natriumsilikat att döda clunker bilar
  tech tips för ett insugningsrör
  den genomsnittliga kostnaden att leverera en bil utomlands
  hur man byter sida spegeln på en 1996 neon
  hemlagad strålkastare renare
  hur man byter en 1996 neon bil cylinder broms master
  hur du justerar förhållandet luft bränsle
  hur man kan öka bilens andrahandsvärde