hur man kan bli av rök lukt i bilen

hur man kan bli av rök lukt i bilen

Cigarettrök är en av de tuffaste lukter att ta bort, speciellt från din bil. Den lukt absorberas i din klädsel och en tunn film av tjära ofta rockar plastskivor i bilen. Medan det finns inte en enda idiotsäkert sätt att ta bort rök lukt från bilen, kan du prova en kombination av flera metoder för att drastiskt minska eller eliminera lukt

Du behöver:. .
Vakuum
Trasor.
Auto klädsel renare.
Vinäger.
Bakpulver.


1.
Vakuum era platser och matta noggrant för att avlägsna lös smuts. Spray en automatisk klädsel renare på era platser, matta och innertak. Låt renare sitta i ca 5 minuter.
2.
Scrub säten, matta och headliner med en handhållen skurborste. Använd vakuum igen för att ta bort resterna.
3.
Fyll en sprayflaska med ättika och spraya plastskivor (streck, mittkonsolen, etc). Låt ättika sitta i några minuter, och sedan skrubba paneler med en trasa. Den ättika hjälper bort filmen från panelerna, som bidrar till röken lukt.
4.
Låt bilen stå i flera timmar (över natten om möjligt) för de platser och mattan torka helt. Strö bakpulver på sätena och matta. Stäng dörrarna i bilen och låt bakpulver absorbera lukt. Låt det sitta över natten för bästa resultat.
5.
Noggrant dammsuga säten och mattan igen för att plocka upp bakpulver. En kombination av ättika, klädsel renare och bakpulver kommer att ta bort de flesta, om inte alla rök lukt i bilen.

Tips och varningar


 • Vid svåra rök lukt, kanske du behöver ha din säten och matta schamponeras eller ånga rengöras. Besök en professionell detalj butiken om du inte kan få lukt på egen hand. Om rök lukt förekommer fortfarande, lukten klädsel nära att avgöra var de flesta av lukten kommer ifrån. Headliner är oftast den skyldige, eftersom det är svårt att rengöra ordentligt. Överväga att ersätta din headliner om du inte kan få lukten ut.


 • Relaterade artiklar


  hur du ändrar främre armar på Audi A6 quattro
  Tips för rengöring av bilklädslar
  hur man köper Michelindäck online
  var man kan hitta en infraröd termometer
  hur man stämmer en bil
  När ska ersätta en generator
  dodge lastbil underhåll
  hur man rengör auto strålkastare
  hur man gör ett däck rotation på Audi A6 quattro
  hjälpa till med skummande automatisk transmissionsolja