hur man installerar matta i en korvett

hur man installerar matta i en korvett

Installera en ny matta kit i din Corvette är ett av de enklaste och mest effektiva sätten att fräscha interiören och göra det känns som ny igen. Gamla mattor blir bleka, trasiga, slitna tunna och kan även börja lukta fuktig. Med en weekend eller så arbetet kan du få din inredning letar fabrik nya igen. Detta omfattar C3 generationen av Corvette

Du behöver:. .
Carpet kit
Matta golvvärmemattan.
Värme avskärmning.
3M 8074 eller 8090 Spray Adhesive.
Dammsugare.
Sax.
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Öppna nycklar.
Slag eller awls.


1.
Koppla ur batteriet. Demontera och ta bort tröskeln plattor, kick paneler och säten. För att ta bort sätena, skjut dem tillbaka för att ta bort de främre bultarna och sedan framåt för att ta bort den bakre bultarna. Flytta axel-rem fästeshöljet ur vägen genom att skjuta den och sedan ta bort bulten som håller fästet på.
2.
Ta bort sida kåpa och skuldra-remskyddet av skruva ur fästskruvarna. Skruva loss säkerhetsbältet och ta bort bältesenheten. Ta bort konsolen sidan trim, försiktigt så att inte böja eller skada den om du återanvänder det. Ta hand-broms täcka. Ta bort loopar metall lakej på mattor. Polska dessa för senast ominstallation. Ta bort förvaringsfacket dörrarna och sedan förvaringsutrymmet omger.
3.
Ta bort den gamla mattor. När du tar bort varje stycke använda ett system för att notera hur den var placerad i bilen. Du kan rita ett diagram eller ta bilder eller helt enkelt lägga styckena på golvet i samma riktning som de installerades. Var uppmärksam på vilka delar låg över andra pjäser. Ta bort alla gamla mattan golvvärmemattan och dammsuga hela golvet. Kontrollera eventuella hål i brädan och reparera dem.
4.
Montera den nya golvvärmemattan och värme avskärmning på golvet. Prefit och skär bitar innan limma dem i. Spray matta lim på både golv och bitarna och vänta i fem till 10 minuter för limmet att få tacky innan du lägger bitarna ner.
5.

Installera den nya mattan kit, med utgångspunkt i bakre delen av bilen. Montera mattor till hjulet väl vika ner toppen och spray lim på den och sedan limma den. Längst ner, skjuta något rakt in i hålen för betjänten s slingor för att rada upp var hålen kommer att göras i mattor. Limma resten av mattan ner.
6.
Installera centrum mattan. Vid skottet det inte är limmade men höll med tre tryck stift för att tillåta åtkomst under den. Line push pins med hålen och gör motsvarande hål i mattan. Installera golvmattan. I fronten av interiören, installera sida mattor, som arbetar på ett område i taget
7
Använd en syl eller skruvmejsel för att hitta hålen säkerhetsbältet bulten och en 1. . -tums fyrkant hål runt bulthålen. Installera mattan på skottet bakom sätena, från mitten och arbeta dig utåt. Täck närheten mattor med tejp för att undvika sprutdimma från limmet.
8.
Ta bort spärrarna och loopar från förvaringsfacket dörrar. Använd en skruvmejsel för att bryta av ramen. Ta bort den gamla mattor. Lägg förvaringsutrymmet dörrarna på mattan efter en mall och klippa mattan. Återmontera dörren med nya mattor och nya dörrkarmar. Du kommer att behöva beställa nya dörrkarmar. Sätt tillbaka resten av interiören i omvänd för uttaget.

Tips och varningar


 • medan interiören är borttaget Refinish och rengöra in paneler eller ersätta dem med nya paneler för en alltigenom fräsch interiör.


 • Relaterade artiklar


  Hur ofta ska du byta bränslefilter?
  hur man undervisar själv bilmekaniker
  hur man byter kulleder i en 1982 Ford F-150
  hur man köper Blizzak däck
  hur vinsten från bilens förlängd garanti
  hur man ändrar bilstrålkastare
  vad rengör & polerar dekaler på en husbil?
  hur du ändrar din bil olja
  hur du tar bort ett ljus BMW dimma
  hur man installerar en 2000 chevy spegel vagnssidan