hur lera din bil

hur lera din bil

Claying din bil är en ofta Forgotton, men ändå viktig, del av detaljer något fordon. Varför det? Om du kör fingrarna över fordonet direkt efter det har tvättats, och det känns som något kort av en glasyta, det finns föroreningar som måste avlägsnas. De föroreningar det tar bort är gammal vax och ingrodd smuts som samlats i din färg, det är motsvarigheten till exfolierande din hud. Även polering också åstadkommer samma mål, ta bort du faktiskt en liten mängd färg för att göra det. Claying är ett mer skonsamt sätt att ta bort föroreningar och kan göras så ofta du vill. Här är grunderna i hur processen fungerar

Du behöver:.
Micro-fiber handduk
Clay bar kit.
Zip-loc påsen.


1.
Tvätta bilen först och främst. Efter det är gjort torkning, ta bort leran baren från satsen och knåda det som om det var deg. Detta kommer att få det varmt och göra den mer böjlig.
2.
Sedan ta detalj spray som är i ditt kit och spraya på en 1 m med 1 m avsnitt, eller mindre . Göra en fin jämnt mönster, men det behöver inte vara droppa av.
3.
Kör leran bar över det område som du just besprutas. Det bör glida över ytan, vill du inte lägga för mycket armbåge fett på det eftersom det kommer att repa din färg.
4.
När du är klar med den lilla delen, torka av området med din mikro fiber handduk. Känn färgen som du just gick över. Smidigt!
5.
Titta på undersidan av lera. Det missfärgning som du ser är den smuts du har att plocka upp! Vik din lera ofta så att du inte repa lacken med att förorening.
6.
Upprepa denna process tills du är klar med hela bilen, sätta lera i Zip-loc väska för förvaring. Spray lite av smörjmedel i det så att det inte ska torka, bör leran senaste för ungefär två bilar, tre om de inte är alltför smutsiga. Ni är alla gjort! Njut av att släta färg!

Tips och varningar


 • Undvik direkt solljus när du gör detta, eftersom det kommer att torka din smörjmedel snabbare.
 • att du tvätta din bil i god tid innan claying det som din lera kommer att ackumuleras med smuts mycket snabbt om du inte gör det.
 • Vik din lera så ofta som möjligt så du inte repar din färg.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort auto glas
  hur man rengör din strålkastare fordon plast och lampor svans
  hur du ställer klockan på en ’99-’05 BMW 3-serien E46
  hur man kan öka gas körsträcka och spara pengar genom att göra det
  hur man söker efter gratis online reparationsmanualer
  hur man köper Michelindäck online
  hur man använder tvättsprit att avfrosta vindrutan
  hur man byter dimljus på en BMW 540i
  hur man hittar röra upp färg till min bil
  hur man ändrar tändkablarna på ett fordon