hemlagad laddare auto batteri

hemlagad laddare auto batteri

Bilbatterier, liksom andra delar av en bil, måste underhållas regelbundet. Även en så kallad "underhållsfritt" batteri måste laddas med jämna mellanrum, vilket normalt sker med regelbunden användning av ett fordon. Om en bil inte används särskilt ofta, eller används i områden med extremt kallt klimat, kan batteriet laddas snabbare. Därför kan en extern avgiftssystem (som en rännil laddare) vara bra att förlänga livslängden för ett batteri

Du behöver:.
Vacuum.
Trasor.
Auto klädsel renare.
Vinäger.
Bakpulver.

Hur fungerar en batteriladdare Arbete?

Ett batteri fungerar genom att ha två eller fler metallplattor vatten eller omges av ett material som kallas elektrolyt. Elektrolyten i ett bilbatteri är svavelsyra. Som ett batteri utsläpp, kombinerar denna syra med metallen (i fråga om bilbatterier, bly) plattor för att skapa blysulfat kristaller. Eftersom dessa kristaller samlas på metallplattor, är spänningen batteriet kan mata minskar. En batteriladdare gäller likström (DC) elektrisk ström till metallplåtar, som hindrar blysulfat kristall uppbyggnad.

Göra en batteriladdare

För att skapa en batteriladdare, behöver du en strömkälla som utspänning lika med batterispänningen. Till exempel, eftersom de flesta bilbatterier är dimensionerade för 12 volt, är en 12 V DC strömförsörjning som behövs för att ladda den här typen av batteri.

För att ansluta den elektriska ledningarna från batteriet till DC strömkälla, Du behöver också klämmor som är tillräckligt stora för att passa på den elektriska poler. Vanligtvis kan du hitta en 12 V DC nätadapter och klämmor-såsom stora krokodilklämmor-i en elektronikaffär (som Radio Shack i U. staterna eller Maplin i Storbritannien. ). Du behöver också ett par elektriska tång, en lödkolv och lite lödtenn.

För att skapa batteriladdare ur en DC-adapter, klippa kontakten änden av adaptern samt remsor kabeln på ca en tum (2,5 cm) av isolering. Dra de två ledningarna isär tills varje tråd är åtskild från de andra genom ungefär en fot (0. 3 m). Fäst en kabel till en stor alligator klipp genom lödning kabeln till krokodilklämman terminalen. Anslut den andra kabeln till den andra krokodilklämman genom lödning kabeln till terminal som krokodilklämman.


Relaterade artiklar


Bilen säljaren checklista
hur man kan jämföra priser på däck
hur man återställer däcket systemtrycket varning
hur man rengör plast strålkastare
delar av ett jetplan
hur du tar bort lukt från din bil
hur man gör bilen bromsar längre
definition av anpassning
Hur vet jag om mina fjäderben är dåliga?
hur du tar bort oljefiltret från en Cheva Tahoe z71