ford Windstar gas körsträcka problem

ford Windstar gas körsträcka problem

Om din Ford Windstar van har dålig bränsle körsträcka, kan det finnas många orsaker eller kombinationer av orsaker. Korrekt underhåll är den första förebyggande åtgärd för att säkerställa att fordonet körs på rätt sätt och upprätthåller ekonomin fabrik bränsle. Om ingen av de saker som nämns i denna artikel visar sig påverka din Windstar är det förmodligen dags att låta en mekaniker titta på det

tändstift och Wires

En anledning till att din Ford Windstar körsträcka är lidande skulle kunna tändstift eller tändkablarna. Om en eller flera av pluggarna är sotigt, kan det påverka definitivt ekonomin eftersom den fullständiga detonation av bränsle inte kan äga rum. Om avgiften från toppen på tändstiftet är svag eller obefintlig, rå, skulle oförbränt bränsle vara dumpning genom och ut ur avgasröret. Likaså, om en eller flera av tändkablarna är skadad, kan samma eller liknande resultat uppstår.

Tire Pressure

Om däcken på din Ford Windstar inte sändes upp till fabriken rekommendationer, kan resultatet bli inte bara en slarvig rida, men dålig bränsleekonomi. Däck som är helt uppblåsta och runda rulla utan större krångel. Men för lågt lufttryck skapa en platt plats och massor av drag när rullande. Därför krävs det mer gaspådrag (mer bränsle) för att få van att gå i samma hastighet som om däcken var ordentligt pumpade.

Fortkörning

skyltad hastighet (vanligen 55 eller 60 mph) är inte bara där för säkerheten. De tillverkare av bilar utforma dem så att de får sina bästa bränsleekonomi på omkring 55 MPH. Om din medelhastighet är 70 MPH eller högre, då din gas körsträcka kan öka betydligt genom att helt enkelt långsammare. Även om det känns som en självklar och ibland omtvistad fråga, kan du bli förvånad över de besparingar som du ser.

Bränslespridare

Med tiden får munstycken av bränsleinsprutningar igensatt, vilket kraftigt begränsar deras flöde. Over-the-counter rättsmedel såsom Lucas injektor renare verkligen kan hjälpa i det området. Kör bara en liten flaska genom en full tank med några fill-ups. Att hålla dem rena spridare är nödvändigt för att se bra bränsleekonomi i din Ford Windstar.

Katalysator

katalysator, eller katt, som sjunkit in i avgassystemet för din Ford Windstar är där för att överhettningen avgaser som exit motorn oförbrända, hålla avgasutsläppen så rena som möjligt. Över tiden, komponenter inuti CAT täppa upp, vilket orsakar en stor mängd av tryckfall avgassystemet. När det händer, har motorn att kämpa mycket hårdare för att behålla samma hastighet som när en bra katt är installerad. Många gånger ett enkelt skaka test på uppfarten kan berätta för dig om din katt är dålig eller inte. Om det skramlar och låter som stenblock i en kaffeburk, är det dags att byta ut enheten.


Relaterade artiklar


hur man byter transmissionsolja i en Jeep Grand Cherokee
hur man tvättar en svart bil
bilbatteri underhåll
hur man bygger en Eaton M90 kompressor
hur man får en dålig lukt ur bilen
hur man byter veven sensorn på en Dodge lastbil
hur man skriver den bästa bilen annons
hur du tar bort backspegeln montera
carport på ett enkelt sätt
hur sand och prime en bil