felsökning en Cheva 350 motor

felsökning en Cheva 350 motor

För att felsöka en Cheva 350 motor på ett ändamålsenligt sätt måste du ta reda på om problemet är tändningen, el, bränsle eller mekaniskt. Om motorn inte väsnas (dvs. bankade eller knackar), är det enklast att först kontrollera för motorer (tändning) och bränsle. När du lär dig att problemet inte ligger i tändning eller med bränsle, kan du flytta in diagnostisera elektriska och /eller mekaniska problem

Kontrollera bränslet

Kolla för ett bränsle problem genom att spraya förgasaren renare in i förgasaren. Starta fordonet. Om fordonet startar, det är ett bränsle problem. Om du har en mekanisk bränslepump och linjerna inte är igensatta, ersätta den mekaniska pumpen. Om du har en elektrisk bränslepump, kolla reläet. Om reläet är dåligt, byt ut den. Om reläet är bra, kontrollera om makten på den elektriska bränslepumpen.

Kontrollera Tändning

Kolla tändningen genom att kontrollera gnistan. Dra gnistbildning tändkabeln från ett tändstift. Stick ett extra tändstift i slutet av tråden och lägg det på ventilkåpan eller insugningsröret (krom ventilkåpor kommer inte att arbeta för detta --- du måste kunna skapa en bra grund på metall).

Titta efter gnista vid tändstiftet samtidigt som en hjälpare stängs motorn över. Om du ser gnista, tändningen bra. Om inte, ta bort fördelarlocket och kontrollera för slitna kontakter eller en sliten rotor. Se till att punkterna är rätt justerade. Om du inte har ett bladmått för att kontrollera punkter är en tändsticksask täcker samma tjocklek (0,018 tum) som ett bladmått för att kontrollera poäng för denna motor.

Kontrollera spolen för spänning gå in spolen genom att placera den positiva ledningen av voltmetern på B +-terminal på spolen och den negativa av voltmeter till en bra grund. Vrid nyckeln på. Du ska se 12 volt. Om du inte kan se spänningen går in i spolen, kontrollera tändningen och ledningarna mellan tändningslåset och spolen.

Kontrollera batteriet och generator

Kontrollera batteriet med en voltmeter genom att röra den positiva terminalen med pluskabeln av voltmeter och batteriets minuspol med minuskabeln av voltmeter. Om spänningen är under 12,00, måste batteriet laddas innan ytterligare tester.

Starta fordonet efter laddning av batteriet. Peka på batteripolerna med respektive voltmeter leder som anges i föregående steg. Om voltmetern visar 13,50 till 14,75 volt, är generatorn laddar ordentligt. Stäng av fordon utanför. Ha en hjälpare starta fordonet medan du tittar på voltmetern. Om voltmetern sjunker under 10,75 medan fordonet startas, kommer batteriet inte hålla en avgift och behöver bytas.

Kontrollera Starter

Vrid nyckeln och kontrollera om makten vid startapparaten s B + terminal om batteri och generator är bra. Om det inte finns någon ström i startmotorn är B + terminal, kolla startrelä. Om startrelä är bra, är startmotorn dålig och behöver bytas ut.


Relaterade artiklar


hur man gör bilhandlare korrekt
hur man bygger en Holley förgasare
motorcykel specialverktyg
syntetisk olja kontra konventionell olja
fördelarna med radialdäck
hjälpa till med skummande automatisk transmissionsolja
hur man byter en generator i en S420 Mercedes
hur man förbereder en kromad stötfångare för målning
den genomsnittliga kostnaden att leverera en bil utomlands
hur man gör några snabba bil fixar