det bästa sättet att ta bort beslagtagna bultar

det bästa sättet att ta bort beslagtagna bultar

Beslagtagna bultar kan uppstå på alla mekanisk anordning. Typiskt bultarna rost på grund av fukt och brist på smörjning underhåll. Bolt arrangemang gör för en rad olika metoder för extraktion och det finns ingen korrekt sätt att ta bort en beslagtagna bulten. Det finns en rad åtgärder som får vidtas för att avlägsna och ersätta den rostiga fästanordningen

Olja och Brute Force

Det första steget för att undanröja alla beslagtagna bulten är att dränka bulten och det omgivande området med en penetrerande olja. Det finns många typer av spray oljor på marknaden. Varje penetrerande olja kommer att fungera om den tillåts tränga in i tråden område bulten. Generellt oljan måste tillåtas att verka i minst sex timmar innan en extraktion. Montera bultens huvud med rätt storlek hylsnyckel. Försök att arbeta bulten första i en moturs sedan tillbaka lite i medurs riktning. Var försiktig så för mycket kraft kan bryta bulten bort inne i tråden området. Anställ användning av en handhållen mutterdragare om det finns tillräckligt med utrymme. I vissa fall kommer ett par vassa slår till i slutet av mutterdragaren fria gängorna och skruven kan tas bort med hylsnyckel. I vissa fall är dock bulten så rostiga att ingen mängd av olja kommer att arbeta för att frigöra de beslagtagna fästanordningen.

Bolt och nötter

Många gånger bult och mutter beslagtas tillsammans, där det inte finns något att ta bort muttern från bulten. Om rummet tillåter, kan en mutter splitter monteras över rostiga muttern. Använd en skiftnyckel för att dra åt uppdelningen enheten runt muttern. Denna åtgärd förstör muttern och bulten. I många fall är slutstycket enkelt bytas ut. Vid byte av fästelementet, använda några antikärvmedel på den nya fästen. Substansen kommer att arbeta i trådarna i fallet fästanordningen behöver bytas i framtiden. Bultar som infogas i ett större metallbit, utan muttern som håller dem säkra, kräver en mer drastiska åtgärder.

Ficklampor och Heat

Bultar som är säkrade i stora metallbitar som motorblock kommer att kräva användning av värme för utvinning. Använd en liten gasolbrännare för att värma området runt bulten. Har rätt hylsnyckel i handen eftersom värmen kommer snabbt försvinna. Målet är att värma metallen runt skruven och få den att expandera något. Placera uttaget över skruvhuvudet och vända snabbt i en motsols riktning. Om värmen går in bulten kommer bulten expandera också och demontering försvåras. Låt området svalna och försök facklan igen. Tillägget av penetrerande olja kommer att stöd i utarbetandet av rost från mellan trådarna under uppvärmningen processen.

Svetsning

Använd en svetsare trådmatning på pinnbultarna som har brutit ut jäms med metallytan. Lägg en nöt samma inre diameter som beslagtogs bulten i centrum av den trasiga bulten. Har färdiga rätt storlek hylsnyckel för muttern. Håll muttern på plats ett par av nål-tång. Arbetet kabeln svetsa på insidan av muttern. Svetsa mutter till den trasiga bulten. Så snart muttern ändras från en ljus orange färg till ett grått eller svart, glida hylsnyckeln över muttern. Ta bort muttern i moturs. Svetsning inte bara värmer upp bulten och omgivningarna, men ger även ett säkert grepp till den trasiga fästanordningen. Det kan ta flera försök att avlägsna slutstycket. Samtliga ovanstående bör prövas innan den slutliga handling av beslagtagen bult extraktion.

Borra och lätt ut

Den sista metoden som är anställd för att ta bort ett beslagtagna bruten bult är borrning bulten och använda en enkel ut. Måste uppmärksammas så att rätt storlek borr utnyttjas. Om borret är för stor, kommer den interna trådar skadas. Med hjälp av en borr som är för liten kommer att bryta lätt ut enheten. Använd en handhållen slipmaskin platta till ytan på bulten innan borrningen påbörjas. Anställa en körnare med en stor hammare nog så att borren kan startas i mitten av bulten. Använda tung mängder penetrerande olja vid borrning i mitten av bulten och när du använder lätt ut verktyget.


Relaterade artiklar


hur man gör en hjulinställning hemma
Vilken typ av däck att köpa för en Jeep Wrangler
c5 corvette underhåll
hur du tar bort tjära fläckar från bilen utan att skada lacken
hur du tar bort turbo i en Subaru Impreza
Hur fyller jag på en fettspruta?
hur man får det bästa priset på ett oljebyte
hur man byter ett fönster på en lastbil skal
hur man skapar en akut vägkanten bil care kit
hur man rengör nya bilar