bil matta vård tips

bil matta vård tips

Du har förmodligen sett fläckig, målat, tovigt och illaluktande bil matta. Det är ingen överraskning med tanke på hur mycket vi använder våra bilar. Automobile matta är mycket annorlunda från hus mattan, men det också kräver skötsel och underhåll. Med försiktighet, kan din matta sista livet på din bil --- och bidra till att bibehålla bilens värde. Följ dessa tips för att hålla din matta söker nya

Dammsug noggrant

Dammsugning är ett av de mest underskattade sätt att bibehålla bil matta. För att hålla bilen dammsugas grundligt, investera i en handhållen dammsugare. Dessa små våt /torrdammsugare kan fungera lika bra som den dammsuger biltvätt --- till en bråkdel av kostnaden. När smuts och sand komma in din matta, bär ner detta fibrerna och lämnar mattan ser trasig, tråkig och ful. Vakuum en gång i veckan för att stoppa detta från att hända.

Ta bort golvmattorna, och plocka upp några stora föremål eller mynt. Börja i små delar, såsom förarsidan fot ja, då arbeta dig till andra sektioner. Vakuum vertikalt, från ena änden till en annan, ett par gånger. Sedan sveper fram och tillbaka, i samma avsnitt, så att du lossa och ta bort alla partiklar.

Skydda Carpet

En bra tyg och stoppning beskyddare kan hålla fläckar från att tränga in din matta. Du kan köpa en tillämpning av 3M Scotchgard för mindre än $ 20, andra märken kan ge liknande resultat.

Testa fläckskydd i ett icke synligt område innan du applicerar den på hela mattan. Du kanske vill börja med en liten sektion under din plats. Spraya på ett tunt lager av skyddet på din matta, lägre sedan ditt fönster och vänta ungefär en timme för den att ställa in. Kontrollera mattan för att kontrollera att färgen inte har negativt påverkats (en sällsynt möjlighet). Efter att ha testat, spraya ett lätt lager över hela mattan i bilen. Du måste fortfarande lägre fönstren och låta produkten ca en timme att sätta i och torr.

schampo eller Steam Clean

Du behöver inte vara en bil detalj professionell att schampo eller ånga rengöra din matta. Handhållna ångtvättar är relativt billiga och kan göra underverk på smutsiga eller matta matta. Gör-det-själv schampo satser finns också till ett lågt pris. Schampo eller Steam Clean din matta var sjätte månad.

Om du använder ett schampo kit eller en matta-rengöringsmedel, spray mattan noggrant i sektioner och vänta 10 till 15 minuter. Sen skrubba mattan med ett medel-klass borste. Vakuum för att avlägsna partiklar du har lyft från mattan.

Med ångtvättar, slår på enheten och låt den värmas upp. Spray en del av mattan med munstycke, går sedan över området med dammsugaren att skrubba mattan och hämta vatten. Eftersom varje ångrengörare är olika, måste du följa instruktionerna för just din modell.


Relaterade artiklar


hur man ändrar glödstift på en Ford
hur man byter en Nissan termostat
hur man byter olja i bilen även om du är kvinna
hur du tar bort ett fordon buckla med en hårtork och komprimerad luft
det bästa sättet att rengöra torkarbladen
hur man gör ett luftfilter byte på en Lexus ls430
hur man ändrar generatorn på en Hyundai Tiburon
hur man dra av för bärgning av bilen titel
hjälpa till med skummande automatisk transmissionsolja
hur man byter en bils termostat