Varför tomgång min Ford Taurus grov?

Varför tomgång min Ford Taurus grov?

Rough tomgång kan orsakas av flera saker. Om motorns Självdiagnossystem är inte till någon hjälp då diagnostisera problemet är en process för eliminering. En motor kräver tre saker för att köra: bränsle, luft och gnista

Idle Air Control Valve

idle luftstyrningsventil är ansvarig för mätning luft i motorn medan gasen är stängd (idling. ) Ventilens luftvägarna kan ackumulera en fernissa över tiden, blockerar passager eller orsakar ventilen att hålla.

Lösa IAC problem

Rengör ventilen och passager in i motorn med förgasare renare, och återmontera. Om detta inte löser problemet, då luften mätning var bra att börja med. Flytta på gnista.

Misständning Cylinder

Beroende på antalet cylindrar din bil har, kan en inaktiv misständningar jämna ut under acceleration. För att testa detta, ställ bilen på tomgång och lossa tändstift kablar en efter en, och lyssna efter en nedgång i varvtal.

Bränslesystem

Det finns inget sätt att testa för bränsle ett fel i systemet utan en specialiserad bränsletryck manometer. Om du har en eller känner någon som har en, koppla den till tjänsten hamn och kontrollera tryckförändringar vid låga varvtal.

Höj den vita flaggan

Om ingen av dessa metoder ger resultat, då du kommer att behöva börja ersätta tändstift och spridare bränsle.


Relaterade artiklar


ersätter en stuga-luftfilter
hur man bort gamla och skadade fönster färgton
hur man installerar spöket kall luftintaget
hur man rengör platser golfbil
hur du rengör din sköld bil vind
hur man får hunden lukta ur en bil
DIY lösning för att rengöra bilklädseln
hur detalj din Volvo
vad är en GM-certifierad garanti?
det bästa sättet att lysa aluminium lastbil fälgar