Hur ofta ska du byta bakbromsarna?

Hur ofta ska du byta bakbromsarna?

Alltför ofta hör vi om trafikolyckor på grund av bromsfel, där föraren körde in ett annat fordon eller en person, eller till och med vid sidan av vägen. För att undvika en sådan situation är det viktigt att veta hur ofta byta bakbromsarna. Följ din tillverkarens riktlinjer för att få dem underhållas regelbundet

Fastställande Problem

En av nycklarna till att veta när du ska byta de bakre bromsarna på din bil är att fastställa om de bär ut. Vanligtvis är det främre bromsarna måste bytas ut innan de bakre bromsarna, men det finns undantag till varje situation. Lyssna för att krossa eller ovanliga ljud i de bakre bromsarna när du kommer till ett stopp. Märker om du känner någon ovanlig vibrationer. När du sätter foten på pedalen för att komma till ett stopp, det verkar som om den inte fungerar? Är det inte så lyhörd eller sammanfattning som vanligt? Detta är tecken bör du åtminstone ha dina bromsar kontrolleras

Miltal Faktorer

Det finns ingen körsträcka att byta bakbromsarna. Vissa bilar kommer att gå för många fler miles än andra med den ursprungliga uppsättning av bakbromsarna. Den bromsning vanor såväl föraren som kvaliteten på det ursprungliga bromsen är långt mer en indikation på när bromsarna bör bytas än körsträcka på fordonets vägmätare.

Som sagt, för en Honda Civic, de allmän konsensus verkar vara omkring 60. 000 till 90. 000 miles eller livet för tre bromsbelägg /trummor. Å andra sidan, för en Ford Freestyle, fann användare de var tvungna att ersätta dem förr, en del endast 30. 000 miles.

Andra faktorer

En stor faktor i när bilens bakre bromsarna kommer att behöva ersättas är om du kör i första hand motorvägen miles eller du kör i stan. Om du kör i en stad eller en mycket trafikerad plats, kommer du att bromsa en hel del på grund av stop and go trafik, vilket kommer att sätta mycket mer slitage på bromsarna.

Den övergripande kvaliteten av den totala bromssystemet ett visst fordon påverkar också slitaget på bromsarna. Slutligen, kom ihåg att den främre bromsarna tar högre bromsning belastning, så de tenderar att behöva bytas ut först. När du får ditt fordon inspekteras varje år, bör de ta del av din främre och bakre bromsarna.


Relaterade artiklar


syntetisk olja-och nackdelar
Nissan GT-R överföringsproblem
hur man byter ut en trasig eller utbränd säkring
hur man skär den bakre fjädrarna på en Mustang
hur detalj din bil på rätt sätt
Mercedes Car Care tips
hur reparera en vikande auto headliner
bil oljetyper
ABS bromsar felsökning
hur man fixar hastighetsmätaren på en 2004 Chevrolet Tahoe