6V bly-syra batteri gel underhåll

6V bly-syra batteri gel underhåll

Gel batterier är internt tätas från utsidan miljön. De är några av de säkraste batterier på marknaden. Under laddningen, avger de enskilda cellerna inte en explosiv vätgas. Det finns ingen verklig fysisk skillnad mellan 6-volts gel cell och 12-volts gel cell än spänning och antalet celler. En 6-volts batteri innehåller tre separata celler och en 12-volts batteri har sex separata celler. Varje cell är lika med två volt

Batteri Post Korrosion

Håll korrosion borta från batterianslutning inlägg av rengöring och smörjning. Korrosion på batteriterminalerna post visas som ett fint vitt pulver. Ta bort detta pulver genom att rengöra post med en lösning av destillerat vatten och bakpulver. Låt lösningen på plats medan det fortsätter att "fräsa" på ledningen inlägget. Skölj området noggrant med rent vatten. Coat batteriet inlägg med ett högtemperaturfett eller vaselin som vaselin. Batteripolen inlägg behandlas på detta sätt kommer att förbli fria från korrosion i upp till ett år. Denna typ av rengöring och smörjning bör utföras på årsbasis.

Temperatur

Alla batterier oavsett slag kommer att visa tecken på försämring i höga temperaturer. Även nya batterier när de placeras i miljöer mer än 110 grader F kommer att visa tecken på spänningsfall. Minusgrader kommer också permanent skada ett batteri som inte hålls en ordentlig laddat nivå. Kontrollera batteriet för rätt spänning med hjälp av en voltmeter-6-volts batterier som har misskötts ska läsa 6,3 volt eller högre efter laddningen. Ett batteri som läser under denna nivå kan få problem för den inre plattorna i batteriet.

Laddare

Gel batterier kan bara laddas säkert med en gel celltyp batteriladdare. Typiskt för dessa typer av batteriladdare anställa en liten datachip i enheten. Det tillåter uppladdning av batteriet skall ske i etapper eller steg. Bulkladdning är i allmänhet det första steget i att ersätta makten. Det är där upp till 80 procent av batterierna strömmen kommer tillbaka med full laddning från enheten. Det andra steget för att ladda gel cell är en absorption cykel. En hög spänning bibehålls fram cirka 98 procent av batteriet är fulladdat. Det sista steget till en gel cell laddare är flottören steg. I denna sista processen en något högre spänning skickas till batteriet och en minimal strömstyrka är sippra strömmen till lagringsenheten. De flesta gel batterier är skadade av felaktig laddning. Regelbunden batteriladdare kommer att tvinga ström i batteriet och orsaka skador på inre plattorna.


Relaterade artiklar


hur ofta byta olja i gamla BMW-bilar
hur man byter en Nissan lätt lastbil svans
Hur uppvärmda säten arbete?
hur du lägger bilen köldmedium
hur man använder ättika för att rengöra din bil
hemlagad bilvax
hur man inspektera och byta ut ett bälte på en bil
Hur auto fönster brickor fungera?
typer av däckslitage
hur du håller din bil i toppskick trots fullspäckade schema